Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ani Jewels-grundare gör exit – Bianca Ingrosso stärker greppet

Jesper Matsch, Mikael Snabb, Lovisa Worge och Bianca Ingrosso. Foto: Press/Montage

Tillsammans har de startat vinstmaskinen Caia och den nya smyckessuccén Ani Jewels.

I somras lämnade Mikael Snabb Caia operativt och nu står det klart att både han och medgrundaren Jesper Matsch tar sitt pick och pack och lämnar Bianca Ingrossos smyckesbolag Ani.

”Vi har sålt våra aktier”, bekräftar Mikael Snabb för Breakit.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Mikael Snabb och Jesper Matsch var med och byggde upp vinstmaskinen Caia Cosmetics tillsammans med Vanessa Lindblad och Bianca Ingrosso. Duon hade gjort liknande resor sedan tidigare (grundat Recipe for men samt Svenska Krämfabriken). Ett par år senare var de med när Bianca Ingrosso tillsammans med Lovisa Worge satsade på smyckesbolaget Ani Who. 

I juni kom beskedet att Mikael Snabb – efter fem år med bland annat vd-roll och ett antal hundra omsättningsmiljoner – tog steget ut ur Caias styrelse. 

“Jag ska flytta till Spanien med familjen i höst. Det har varit en dröm sedan jag var betydligt yngre än idag. Värmen lockar, och det ska bli ett litet äventyr. Det blir kul att se om vi gillar det. Annars får vi flytta tillbaka”, sa han till Breakit om avhoppet.

Nu har Mikael Snabb även tagit steget ut från Ani Who, bolaget som går under varumärkesnamnet Ani Jewels.. Han har hoppat av styrelsen, enligt handlingar till Bolagsverket. Och han är inte ensam. Även Jesper Matsch lämnar styrelsen, och därmed också ordförandeklubban. Ani Whos vd Tomaj Sangchi tar över. 

De båda grundarnas sorti sammanfaller också med att Bianca Ingrosso och Lovisa Worge stärker greppet i Ani Who. Bianca Ingrosso är från och med nu verklig huvudman till 50-75 procent medan Lovisa Worge står för 25-50 procent.

Säljer 17,5 procent vardera

I sms till Breakit bekräftar Mikael Snabb att grundarduon gör en exit.

”Jag och Jesper har sålt våra aktier i Ani för att fokusera på vår investering i Caia. Vi kommer fortsatt att hjälpa Bianca och Lovisa som rådgivare”, skriver han.

Aktierna, 17,5 procent vardera för medgrundarna, såldes till Bianca Ingrosso och Lovisa Worge. 

På en fråga om de inte kan fortsätta att fokusera på båda hänvisar Mikael Snabb till att han sedan flytten till Spanien håller på att trappa ner sina åtaganden. Det ska inte heller finnas någon oenighet om vägen framåt för Ani Who som legat till grund för beslutet att lämna.

”Bolaget går toppenbra och det känns bara roligt att Bianca och Lovisa får större ägande.”

Mikael Snabb riktar om fokuset mot Caia, skriver han. Men det innebär inte att han kommer kliva in operativt i bolaget igen. Rollen framåt är som rådgivare, skriver han. 

Ani Who omsatte sitt första verksamhetsår 19,3 miljoner kronor med ett resultat på 4,4 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: Caia-medgrundaren Mikael Snabb talar ut: “Det var mitt livs bästa affär – men vi borde ha väntat"

Läs mer