Uppgifter: Snapchat har tagit in 15 miljarder kronor i riskkapital

Breakit - Uppgifter: Snapchat har tagit in 15 miljarder kronor i riskkapital

Breakit

Läckta dokument avslöjar hur mycket meddelande-appen omsätter och hur många som använder den.

Tidigare i veckan rapporterade vi att Snapchat är på väg att ta in ytterligare finansiering, med hänvisning till Techcrunch.

Nu uppger den amerikanska techsajten att bolaget har säkrat hem en serie F-runda på hela 1,8 miljarder dollar motsvarande 15 miljarder kronor. Majoriteten av pengarna ska ha tagits in de senaste fem månaderna.

Bland investerarna finns General atlantic, Sequoia, T. Rowe price, Lone pine, Glade brook capital, IVP, Coatue management och Fidelity.

Det är oklart till vilken värdering F-rundan har gjorts. Källor uppger lite olika siffror för Techcrunch men troligen rör det sig om mellan 18-20 miljarder dollar, skriver sajten. 

Läckta dokument visar att Snapchat omsatte 59 miljoner dollar, alltså 490 miljoner kronor, förra året. I år räknar bolaget med en rejäl tillväxt-boom och att siffrorna kommer att landa på mellan 250-350 miljoner dollar.

Techcrunch skriver också att Snapchat hade 110 miljoner aktiva användare om dagen i december 2015. Det är en ökning från 74 miljoner för samma tidpunkt förra året..

Läs fler artiklar
LÄS MER