Sök

Djurförsäkringsbolaget Lassie tar in 260 miljoner kronor

Lassie

Hedda Båverud Olsson, Lassie. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Ordentligt klirr i kassan.

Hedda Båverud Olssons djurförsäkringsstartup Lassie fyller på kassan. Bolaget tar in 260 miljoner kronor och får Balderton Capital som ny ägare.

”Jag tror att det är sant som många säger, att bra bolag med bra siffror kan alltid resa pengar”, säger grundaren till DI.  

Finansieringen ska gå till att utveckla Lassies team och försäljning i appen av hälsoprodukter samt vidare expansion, utöver den svenska och tyska marknaden.

2022 tog Lassie in över 110 miljoner kronor i riskkapital. Bolagets framgång drivs bland annat av den boom för husdjursmarknaden som skedde under pandemin. 

På ägarlistan finns sedan tidigare kända namn som Karl-Johan Persson, storägare och styrelseordförande i H&M, Kry-grundaren Josefin Landgård och Voi-syskonen Fredrik och Caroline Hjelm

Bolaget omsatte 12,8 miljoner kronor, med en rörelseförlust på 48,5 miljoner kronor, i fjol. I år expanderade Lassie för första gången globalt, med ett steg in på den tyska marknaden. 

När Breakit pratade med Hedda Båverud Olsson i höstas så kopplade hon en del av framgångarna till att man lyckats få igång den organiska spridningen.

“Nu är det otroligt många som rekommenderas till tjänsten via vårt referralprogram. Det är som en kompisrabatt, där man kan till exempel kan få rabatt på försäkringen om man får in vän. Men det gäller såklart att hitta den första kunden, det funkar inte om man inte har några kunder alls. Så de hittar vi i de sociala kanalerna”, sa medgrundaren då. 

Läs mer