Sök

Sanna och John Guidetti släpper matapp – ska inte ge ångest

Goemat

Sanna och John Guidetti har startat matapp. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Äkta paret drar igång startup.

Sommaren 2022 flyttade influencern Sanna Guidetti och hennes man fotbollsspelaren John Guidetti tillbaka till Sverige efter elva år utomlands. Han hade då signerat ett guldkantat kontrakt med allsvenska AIK och hon hade en lovande karriär som influencer. 

Hennes karriär har gått spikrakt uppåt och under första sex månaderna drog hon in 1,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 700.000 kronor. John Guidettis karriär kan man säga har gått åt andra hållet. Trots en lovande start i AIK har han mest varit skadad i ett lag som varit i fritt fall i Allsvenskan och han mäktade bara med ett mål under säsongen som avslutades med en allvarlig vadskada.

Men trots det har de inte legat på latsidan. I dagarna har paret nämligen lanserat en egen kost-app där användaren får tillgång till färdiga kostscheman. Lite som ett bolag som Lifesum har rönt stor framgång med. Appen har fått namnet Goe och släpptes i dagarna.

“I motsats till många andra kost-appar strävar vi efter att användare inte ska behöva rapportera sin mat, vilket vi vet kan ge ångest”, säger Sanna Guidetti till sajten Influens.se. 

“Vi föreslår istället att användarna förlitar sig på oss och låter oss föreslå ett kostschema”.

Användarna betalar en avgift för att prenumerera på kostschema som är skapade av stjärnkocken Lindor Wink som bland annat coachat det svenska juniorkocklandslaget till ett OS-guld. Inspirationen kommer från parets vardagsliv. 

“John, min man, är en av grundarna och har haft kostschema så länge han kan minnas som har varit väldigt enformiga och tråkiga”, säger Sanna Guidetti. 

“Jag själv behöver stöd i både tips på vad man kan äta men också vad som är för ens kropp”.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer