Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Sam Altman försöker fortfarande återvända till Open AI

Emmett Shear och Sam Altman. Foto: TT

Microsofts vd Satya Nadella har bekräftat att möjligheten fortfarande finns om alla parter kan hitta en lösning.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Styrelsen i Open AI är fortsatt under stor press från både anställda och ägare som försöker få tillbaka den sparkade vd:n Sam Altman.

The Verge rapporterar nu att Sam Altman forfarande försöker ta sig tillbaka till bolaget. Enligt flera källor som tidningen har pratat med är det en möjlighet om de personer i styrelsen som valde att sparka honom kliver åt sidan.

Det innebär att Sam Altmans tidigare aviserade flytt till Microsoft inte heller är skriven i sten. I en intervju med CNBC under gårdagen bekräftade också Microsofts vd Satya Nadella att den möjligheten fortfarande fanns. 

Samtidigt lyfte han också fram att samarbetet med Open AI hängde i luften.

"Det är för Open AI:s styrelse och ledning och anställda att välja", sa han och fortsatte om bolagens samarbete: "Uppenbarligen beror det på att människorna på Open AI stannar där eller kommer till Microsoft, så jag är öppen för båda alternativen."

Samtidigt kommer det nya uppgifter om turbulensen på bolaget under helgen. På söndagen kallade ledningen till ett extrainsatt möte med den nye tillförordnade vd:n Emmett Shear. Mötet var obligatoriskt för de anställda men bojkottades av många. Enligt uppgifter till The Verge  hade flera anställda svarat på nyheten om Shears ankomst med en "fuck you"-emoji. Ett tydligt sätt att visa på sitt missnöje på.

Över 500 av bolagets anställda har också skrivit under en protestlista där de kräver att Sam Altman och Greg Brockman får tillbaka sina jobb annars kommer de att följa med dem till Microsoft. 

LÄS OCKSÅ: Allt om kaoset i Open AI

Läs mer