Sök

Therése Lindgren slutar med Youtube – lanserar välgörenhetsfond för djur

Therese lindgren ABinfluencers

Therese Lindgren. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Satsar fem miljoner av sina egna pengar på ny djurfond.


Therése Lindgren var först med att nå 1 miljon följare som svenskspråkig kanal på Youtube. Men nu är karriären som som Youtuber över. Det meddelade hon i en video som publicerades under söndagsmorgonen under titeln “min sista video”. Istället ska profilen satsa på att hjälpa djur genom en nystartad och egenfinansierad fond som hon kallar för Svenska djurfonden, det skriver bland annat Aftonbladet som hänvisar till ett pressmeddelande.

”På något vis tror jag att jag har satts på den här jorden för att göra skillnad för djuren. Därför säger jag hej då till Youtube efter tio kära år tillsammans och frigör tid till att genom stiftelsen satsa långsiktigt och helhjärtat på att hjälpa djur”, säger Therése Lindgren där.

Totalt satsar hon fem miljoner kronor av sina egna pengar i den nya fonden.

Även om Therése Lindgren inte kommer att fortsätta med vloggen på sin Youtubekanal så kommer fans att kunna följa henne i andra kanaler. Karriären som influencer fortsätter därmed.  

“Jag kan tänka mig att många kanske kommer att bli förvånade över att jag lämnar en Youtubekanal som fortfarande har så mycket visningar. Det är min största inkomstkälla och jag väljer att tacka nej till det”, säger hon i en intervju med TT.

För drygt ett år sedan larmade flera svenska stora influencers om ett sjunkande engagemang på kanaler som Youtube och Instagram. Även om Therése Lindgren idag säger att Youtube är hennes största inkomstkälla så var hon en av profilerna som förra året beklagade sig över de försämrade siffrorna.

“Jag har färre visningar på min Youtube-kanal än jag haft tidigare. Jag har aldrig tjänat så här lite pengar som jag gjort den här våren”, vittnade Therése Lindgren om i en video på sin Youtube-kanal då.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer