Sök

Open AI:s vd Sam Altman går till Microsoft

MicrosoftOpen AIAI

Sam Altman. Foto: TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Fick sparken av styrelsen i fredags.

Det har varit många turer i Open AI sedan vd:n Sam Altman sparkades av styrelsen sent under fredagen förra veckan. Beskedet från styrelsen var att de saknade förtroende för den tidigare vd:n, och att denne därför inte kunde vara kvar på positionen. 

Många försvarade Sam Altman och försökte under helgen få honom att bli vd igen. En av personerna som reagerade på beslutet var bolagets stora investerare Microsoft och deras vd Satya Nadella. Han ska också velat ha den tidigare vd:n tillbaka. Men istället är det den tidigare Twitch-toppen Emmet Shear som har utsetts till ny vd.

I en ny vändning meddelar Satya Nadella idag på X att både Sam Altman och Open AI:s tidigare styrelsemedlem Greg Brockman ansluter till Microsoft för att leda bolagets nya AI-team.

"Vi ser fram emot att lära känna Emmett Shear och OAI:s nya ledarteam och arbeta med dem. Och vi är oerhört glada över att dela nyheten att Sam Altman och Greg Brockman, tillsammans med kollegor, kommer att ansluta sig till Microsoft för att leda ett nytt avancerad AI-forskarteam", skriver Microsoft-chefen.

Läs mer