Sök

Vilhelm von Ehrenheim lämnar EQT – för QA.tech: “Jag är otroligt glad”

QA.techSaaSAI

Daniel Mauno Pettersson (sittande), Stående från vänster: Marcus Carloni, Patrick Lef och Vilhelm von Ehrenheim.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Han var med och byggde EQT:s AI-motor Motherbrain – nu lämnar han för att gå in i startup.

Våren 2016 lanserade EQT sin AI-motor Motherbrain. Roboten var designad för att hitta nästa techsuccé och skulle hjälpa riskkapitaljätten att sålla bland startups i Europa. 

Sedan dess har bolaget använt sig av modellen och en av de som har jobbat med och utvecklat den är AI-profilen Vilhelm von Ehrenheim. Sedan förra året har han varit chef för satsningen men nu lämnar han för QA.tech, en nystartad startup.

“Jag har jobbat länge med AI men det är först nu vi verkligen börjar se bredden i de lösningar som blir möjliga”, säger han i ett pressmeddelande. 

“QA.tech har en tydlig vision kring hur man med hjälp av AI kan effektivisera hela utvecklingsprocessen och potentialen är enorm”.

Bolaget, som nyligen stängde sin första finansieringsrunda och då fick in 11 miljoner kronor till en värdering på 55 miljoner kronor när det nya kapitalet räknats (post-money), har utvecklat en AI-baserad testare som kan hitta problem som en hemsida kan ha.

Fixar tester automatiskt

Verktyget är egentligen en automatiserad testare som kollar olika funktioner på en webbsida. Förhoppningen är att det ska spara mycket tid åt kodare. 

“Vilhelm är en av landets främsta AI-experter och jag är otroligt glad över att han ansluter till oss”, säger Daniel Mauno Pettersson, vd och medgrundare av QA.tech.

”Ambitionen är att skala upp teamet för att under våren släppa en betaversion av vårt verktyg där vi redan har ett tjugotal företag som vill testa. Vilhelm kommer att ha en central roll i detta arbete.”

Vilhelm von Ehrenheim kliver nu in i grundarteamet på bolaget och får rollen Chief AI Officer.

”Jag har alltid gillat att bygga saker och EQT Motherbrain har varit som en startup, där vi har gått från tre personer när jag började till nästan 40 idag”, säger Vilhelm von Ehrenheim. 

”Jag ser fram emot att göra samma resa med QA.tech och bygga ett nytt AI-team i världsklass.”

Transparens: Daniel Mauno Pettersson är bror till Breakits vd Jon Mauno Pettersson. Han har inte varit inblandad i den här publiceringen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer