Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

SEO-bolaget IncRev håller fast vid kaxiga målet – och Sandra-Stina Vesterlund tar över som vd: “Passar mig utmärkt”

Sandra-Stina Vesterlund, grundare och vd IncRev. Foto: Press

Jönköpingsbolaget vill dubbla omsättningen, hela tiden. I fjol gick det dock inte riktigt hela vägen – men målet kvarstår.

Nu vill det egenfinansierade SEO-bolaget IncRev fortsätta expandera och stänger inte dörren för riskkapital – om rätt partner knackar på.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

De kan fortfarande göra skäl för sitt namn, Jönköpingsbolaget IncRev – en förkortning av Incredible Revenue som rakt översatt betyder otrolig omsättning.

SEO-bolaget som drivs av paret Sandra-Stina och David Vesterlund lyckades visserligen inte helt pricka målet att dubbla omsättningen på ett år, men bolaget som har brutet räkenskapsår, gick ändå från 36,2 miljoner i omsättning 2022 till 56 miljoner 2023. Resultatet minskade något från 3 till 2,5 miljoner.

“AI:s växande närvaro på marknaden är välkänd. I våras var vi, liksom andra aktörer, tvungna att omvärdera vår innehållsstrategi, vilket påverkade omsättningen”, säger Sandra-Stina Vesterlund.

“Priset på textinnehåll har sjunkit markant under det senaste året, och vi har anpassat våra modeller därefter. Denna förändring hade en negativ effekt på vår omsättning. Trots detta har vi sett en ökning över förväntan i flera andra viktiga nyckeltal i verksamheten”.

Det IncRev gör är att skräddarsy lösningar inom SEO-tjänster, alltså sökoptimering på nätet, och datadriven PR – faktorer som är A och O för dagens e-handlare. Målet är att skala andra bolags affärer, vilket IncRev antingen gör direkt till kund eller som underleverantör till andra byråer. På kundlistan finns bolag som Nakd, Nord VPN, Daytrading.com och Börskollen.

För ungefär en månad sedan tog Sandra-Stina Vesterlund över rollen som vd från David Vesterlund, som istället fortsätter som produktchef.

Vad blir ditt främsta fokus nu?

“På att vidareutveckla och förklara vårt erbjudande bättre för potentiella kunder. Vi ser ett kunskapsgap på marknaden och arbetar intensivt för att öka medvetenheten om våra tjänster. Vårt dedikerade team är nyckeln till framgång, och som vd ämnar jag skapa ännu bättre villkor för dem att fortsätta leverera toppresultat till våra kunder.”

“Vi befinner oss nu i en fas av företagsutveckling som passar mig utmärkt, vilket gör övergången naturlig”. 

Hur ser prognosen ut för kommande år? Ni har tidigare beskrivit 2023 som ett mellanår, blir 2024 året ni gasar?

 “Vi förbereder oss för betydande tillväxt genom att kombinera skarpa rekryteringar med innovativa automationslösningar i vår administration. Samtidigt står vi inför en spännande lansering som kommer att förstärka vårt varumärke ytterligare”, säger hon och fortsätter:

“Om marknadsvillkoren utvecklas som förväntat, siktar vi på att nå ännu högre mål 2025”.

IncRev är än så länge självfinansierade. Hittills har tillväxten varit 100 procent organisk.

Målet för 2024 är enligt vd:n att nå en omsättning på 70 miljoner kronor, och att 2025 mer än dubbla den till 150 miljoner.

Ni har tidigare flaggat för att eventuellt ta in riskkapital för att finansiera tillväxt, hur går tankarna nu?

“Vi utvecklar olika metoder för att effektivisera länkbygget med hjälp av AI-teknologi. Ett stort fokus ligger på att utveckla en robust infrastruktur inom företaget, varav vissa aspekter är mer kapitalintensiva. Dörren till riskkapital är inte stängd, men vi lägger stor vikt vid att det ska vara rätt partner med rätt kompetens.”

LÄS MER: IncRev-grundarens bästa SEO-tips för att lyckas: ”Gissa inte”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer