Sök

Ida Warg Beauty fortsätter öka – influencern unnar sig (ännu en) miljonutdelning

Ida Warg Beautyehandel

Ida Warg. Foto: Press

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Det går bra för skönhetsbolaget.

Ida Warg Beauty – som föddes ur brun utan sol för att växa upp till ett brett beautymärke som täcker allt från hud till hår och doft, fortsätter sin tillväxtresa. Under räkenskapsåret som sträcker sig från mars 2022 till mars 20223 ökade bolaget sina intäkter från 106,2 miljoner kronor till 136 miljoner. Resultatet minskade något, från 19,2 till 17,2 miljoner.

Nu visar nya handlingar på Bolagsverket att ägarna bakom bolaget unnat sig en extra vinstutdelning i höstmörkret – på 15.000.000 kronor.

Bolaget ägs till 50,1 procent av influencern Ida Wargs bolag Ida Warg Invest och till 49,9 procent av Trevit AB (ett dotterbolag till Letsfaceit). Sett till ägarlistan borde det betyda ett extra tillskott på 7.515.000 kronor till Ida Warg. Och det är inte första utdelningen för influencern – tidigare i år plockade hon ut 4,3 miljoner från det egna AB:t, som enligt bolagsbeskrivningen sysslar med konsultverksamhet inom media och bloggverksamhet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer