Sök

Miljonkapital till Careereye – vill betygsätta dina arbetsplatser

Careereye

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Investmentbolaget Spiltan kliver in som ny storägare i jobbsajten Careereye.

Careereye är en så kallad omdömessajt där anställda och tidigare anställda kan betygsätta sina arbetsplatser, ungefär på samma sätt som resenärer kan betygsätta hotell via Tripadvisor.

Nu har bolaget beslutat sig för att ta in 5 miljoner kronor i riskkapital från investmentbolaget Spiltan. 

Spiltan har sedan tidigare investerat i bland annat Paradox Interactive.

”Tanken är att vi nu ska storlansera sajten i Sverige och börja marknadsföra den ordentligt. Vi vill bli den mest besökta jobb- och karriärssidan och bygga trafik, kännedom och skapa fler omdömen. Sedan kommer vi även att lansera i Danmark och Norge nu”, säger Johan Kadar, vd och delägare på Careereye.

Håkan Sjunnesson, investeringsansvarig på Spiltan, kommenterar satsningen så här:

”Idag finns bra omdömessajter för nästan allt; restauranger, filmer, resor eller den bandsåg du ska köpa. Att byta jobb är avgörande för din framtida karriär, medan att välja restaurang utan att kolla upp den innan inte betyder så mycket i längden. Det talar för att behovet av en sajt för omdömen av arbetsplatser är stort och att Careereyes tjänst har en betydande potential och stor inverkan för människors val av arbtsgivare”, säger han.

Förutom nyemissionen på 5 miljoner kronor har Spiltan, som får 20 procent av bolaget till en värdering på 25 miljoner kronor, även bundit upp sig till att tillföra bolaget ytterligare kapital under första kvartalet 2017. 

Exakt hur mycket pengar det rör sig om återstår dock att se, förklarar Johan Kadar.

”Spiltan har garanterat ytterligare kapital, men hur mycket är baserat bland annat på tillväxten. Det är inga siffror vi går ut med nu”, säger han.

Det här är första gången som Careereeye tar in extern kapital. Huvudägare i bolaget är sedan tidigare grundarna Henrik Denebrandt, Ruben Bratt och Johan Kadar.

I fjol omsatte bolaget 17,6 miljoner kronor med ett positivt resultat på 2,6 miljoner kronor.

”Vi har varit helt självförsöjande hela vägen och bolaget har tjänat pengar över tiden. Men nu har vi kommit så pass långt att vi vill ta en ännu starkare position.”

Bolaget har drygt 25 anställda idag i Stockholm och Berlin. Sajten innehåller idag 10.000 företagsprofiler och 40.000 platsannonser.

Läs mer