Sök

Annonssamarbete med GoWest

Experten: ”GoWest har förstått psykologin bakom en kapitalarena och har lyckats locka väldigt starka profiler”

GU venturesriskkapitalinvestor relations

Sofia Hjelmberg, GU Ventures och Claes Mikko Nilsen, Nordic Ninja.

Hannah Runsten

Hyperaktuella teman, blytunga namn, ett tydligt fokus på framtidens tech och en helt ny investerardag. Den mixen blir verklighet på riskkapitalforumet GoWest i Göteborg i början av februari nästa år. ”En verklig chans för startups att visa upp sig – och för investerare att få en relation till morgondagens tech”, säger Sofia Hjelmberg på GU Ventures.

GoWest tar plats som ett av de främsta nordiska riskkapitalforumen. Med inspiration hämtad från etablerade techarenor i Norden samt för att skapa mervärde till investerarna, adderas nu en deep tech investor day för riskkapitalister, affärsänglar och andra investerare till eventet. Under tre dagar i februari möts riskvilligt kapital och affärsidéer inom de hetaste branscherna.

”Vi kommer att ha mer av allt nästa år. Vi har två scener, en huvudscen med ett grymt program och en scen för startups som pitchar för investerare. Vår digitala plattform underlättar för alla att komma i kontakt med varandra innan, under och efter konferensen”, säger Sofia Hjelmberg.

Internationella forumet GoWest samlar startups, investerare och ekosystemet runt dem i Eriksbergshallen i Göteborg. Läs mer och anmäl dig här.

Genomtänkt matchning drar starka profiler

En ”perfect match” mellan affärsänglar, riskkapitalister och startups är inte enkel – men är det någon som vet exakt vad som krävs är det Claes Mikko Nilsen, investerare på Nordic Ninja, en japansk riskkapitalist på jakt efter nordiska och baltiska startups.

”De flesta investerare har en stark vilja att träffa andra affärsänglar och investerare före större evenemang. De vill få en referens, introduktion och tips på vilka bolag man ska träffa. Att samla ett stort antal startups betyder inte att det automatiskt kommer investerare”, säger Claes Mikko Nilsen.

De inser vad tidig fas kräver

Claes Mikko Nilsen ligger bakom flera affärsängelnätverk i både Finland och Europa och var med och skapade Investor Day på Slush – den kanske tyngsta mötesplatsen på den nordeuropeiska startupscenen. Nu har han hjälpt GoWest att navigera i skapandet.

”GoWest har lyckats förstå den här psykologin, de inser vad tidig fas kräver. Deras förhållningssätt gör att de lockat väldigt starka profiler”, säger han.

”Investor day” under GoWest samlar blytunga namn – läs mer här!

Betydande profiler på plats – från när och fjärran

GoWest besöktes förra året av över 500 deltagare från 12 länder. Eventets matchningsplattform är digital och kan användas över hela världen, för de som vill knyta kontakt med entreprenörer eller investerare.

Bland profilerna i år märks, förutom Claes Mikko Nielsen på Nordic Ninja, Staffan Helgesson, partner på Creandum, styrelseproffset Susanna CampbellCarl Svantesson på EQT Ventures, Sebastian von Ribbentrop på JOIN Capital, Karl-Christian Agerup från NATO Innovation Fund, Vik Li på Ericsson Ventures, riksdagsledamot Elisabeth Thand Ringqvist, som varit ordförande vid svenska Riskkapitalföreningen, Douglas von Euler på Leonh, och Andreas Svenungsson på Volvo Defense.

”Vi bygger en internationell mötesplats i Göteborg, med fler och tyngre aktörer. Det är alltid nära till samtalen på GoWest, både på scenen och vid sidan om, så att aktörerna kan träffas under mer avslappnade former”, säger Sofia Hjelmberg.

Här finns allt från startups med global vision till etablerade tech-giganter

Regionen har ett starkt industriellt arv och banbrytande forskning på universitet och sjukhus. Den västsvenska startupscenen är aktiv. I dess ekosystem finns ett tiotal inkubatorer, acceleratorer, vetenskapsparker och rådgivarorganisationer. Investerarkollektivet är både lokalt och internationellt verksamma. Industrin har egen investeringskraft för att öka innovationsinflödet och bygga nya teknologiportföljer.

”Det bubblar en massa spännande under ytan i Göteborg. Här finns allt från startups med global vision till etablerade tech-giganter. GoWest 2024 samlar de hetaste aktörerna inom klimat-, bio-, försvars- och deep tech i norra Europa”, säger Sofia Hjelmberg.

Gediget program

Programmet är numera utökat till tre dagar och regionens styrkor speglar programmets inriktning på hållbarhet och impact, som illustreras i branschfokus inom klimat, energi, försvar, hälsa och industri. Eventet inleds med en Investor day den 6 februari med fokus på deep tech – och fortsätter den 7 och 8 februari med ett späckat schema. Omkring 1 000 deltagare väntas, i och omkring ett ekosystem av tech, innovation och finansiering.

”Vi har ett stort förtroende för GoWest. Vi får träffa relevanta startups och andra investerare på ett effektivt sätt. Samma sak gäller för startups – det skapas en kritisk massa av deltagare som växer som en snöboll”, säger Martin Witt, vd på Volvo Group Ventures.

”Responsen från förra året överstiger våra förväntningar. Flera startups har hittat kapital från möten på konferensen, vilket är det bästa kvittot”, säger Sofia Hjelmberg.

Säkra din plats på Västsveriges hetaste riskkapitalforum – läs mer och anmäl dig här!

Läs mer