Uber ger sig ut på vägarna – i jakt på svenska startuptalanger

Breakit - Uber ger sig ut på vägarna – i jakt på svenska startuptalanger
Travis Kalanick
Breakit
Breakit

Den hajpade och ständigt omdebatterade taxitjänsten Uber vill tillsammans med riskkapitalbolaget EQT Ventures hitta morgondagens techtalanger.

Breakit
Breakit

Boka en taxiresa, hoppa in i bilen – och pitcha din affärsidé för affärsänglar och investerare under 7 minuter. Så lyder Ubers senaste PR-drag i kampen om de svenska och europeiska taxikunderna.

Satsningen, som nu rullas ut i totalt 21 länder, kallas för Uber Pitch och görs tillsammans med riskkapitalbolaget EQT Ventures.

Enligt bolaget är syftet att hjälpa entreprenörer i form av mentorskap och coachning från bland annat Uber-grundaren själv, Travis Kalanick.

"Vi arbetar och lever i samma städer som våra resenärer och vet att det finns en fantastisk entreprenörsanda i Europa. Som innovatör ska du aldrig behöva vara rädd för att sälja in din idé – du behöver bara prata med någon som är beredd att lyssna på vad du gör. Vi hoppas att UberPITCH ska skapa några unika möjligheter", säger Travis Kalanick, VD för Uber i en kommentar.

Svenska entreprenörer kommer att kunna pitcha sina idéer i Stockholm, Göteborg och Malmö den 30:e och 31:a maj. De bästa idéerna i Europa belönas med en resa till Berlin, där ett möte med Travis Kalanick väntar.

Läs fler artiklar
LÄS MER