Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Hotel Reisen

Historiska hotellet som gör er konferens till något unikt

Tomas Tegfors, hotelldirektör på Hôtel Reisen. Till höger exklusiva konferensrummet Chambré Brahe.

Festande nationalskalder, konferensrummet som egentligen är ett fartyg(?) – och hur ligger det egentligen till med det där mystiska fotavtrycket i spaavdelningen?
Här är hotellet som erbjuder en upplevelse utöver det vanliga.

”För den som vill ha ett hotellrum med fyra vita väggar och ett fönster går det att hitta tretton på dussinet, vad vi erbjuder är något annat.”

Tomas Tegfors, hotelldirektör på exklusiva och anrika Hyatt-hotellet Reisen i Stockholm, skräder inte orden. Det behöver han inte göra heller – för det finns få hotellupplevelser i Stockholm som kan mäta sig med vad Hôtel Reisen kan erbjuda sina gäster.

De fem stjärnorna, 144 lyxiga rum (13 med privat bastu), magnifik utsikt över Stockholms inlopp, en prisbelönt bar och ett klassiskt skaldjursjulbord skulle vara tillräckligt för att locka i princip vilken besökare som helst.

Flera av rummen på Hôtel Reisen har en magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Att inget rum på hotellet är det andra likt är inte heller det som får Hôtel Reisen att sticka ut mest. Vilken hotellkedja som helst kan erbjuda unika interiörer. Historien som sitter i väggarna är betydligt svårare att efterlikna.

Ville bota skrivkrampen – med sex flaskor vin

Hôtel Reisen står på en grund som lades när Gustaf II Adolf regerade vårt land. Namnet härstammar från holländaren Fredrik Reiss som i mitten av 1700-talet drev ett kanske-inte-helt-lagligt kaffehus i byggnaden. Fastigheten har genom åren använts som allt från ett packhus till en regelrätt festlokal.

Om du hade vankat in genom dörrarna en lördag i slutet av 1700-talet hade du mycket väl kunnat hitta Carl Michael Bellman i ett hörn, nynnandes på en av sina nuförtiden legendariska melodier. Hundratals år senare låste författaren Fritiof Nilsson Piraten in sig i rum 705 tillsammans med sex flaskor Château Margaux för att råda bot på sin skrivkramp.

Inget rum på Hôtel Reisen är det andra likt.

En skrivkramp som nobelprisvinnaren Joseph Brodsky knappast var drabbad av när han under sin vistelse på Hôtel Reisen skrev dikter på löpande band, med målet att störta det sovjetiska imperiet.

Håll konferens i ett skepp från Andra Världskriget

Ja, väggarna på hotellet andas onekligen historia – i vissa delar har den helt enkelt byggts in i väggarna.

”Många företag besöker oss regelbundet för att hålla konferenser. Då sitter de i Chambre Brahe – vårt konferensrum för upp till 14 personer – där inredningen är plockad från ångfartyget S/S Per Brahe. Fartyget kryssade mellan Stockholm och Åbo under Andra Världskriget och fram till 50-talet”, berättar Tomas Tegfors.

När konferensen är slut befinner sig gästerna redan på en av Stockholms mest centrala adresser, mitt i Gamla Stan och ett stenkast från sevärdheterna på slottet – för de som vill uppleva ännu mer svensk historia.

De som är trötta efter en konferensdag kan i stället välja Hôtel Reisens spaavdelning Tjärn, där någon kanske noterar ett mystiskt fotavtryck i den murade väggen.

Hôtel Reisens spaavdelning Tjärn.

”Tegelväggarna som inrymmer vårt spa byggdes redan 1690 och är en del av den gamla stadsmuren. De som bar teglet var ofta kvinnor, och en av de kvinnorna lämnade sitt fotavtryck i en av de handgjorda stenarna.”

Bara ett av många intryck som gästerna får uppleva på Hôtel Reisen.

BESÖK HÔTEL REISEN: Läs mer om hotellets erbjudanden här!

Läs mer