Klarna-grundare investerar 2 miljoner kronor i Justarrived

Justarrived

Niklas Adalberth. Foto: Pressbild/Klarna.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Klarna-grundaren Niklas Adalberth investerar i Justarrived - en jobbsajt för nyanlända.

För snart ett år sedan slutade Niklas Adalberth på Klarna. På frågan om vad han skulle göra framåt svarade han lite kryptiskt att han skulle hålla på med någon typ av välgörenhet. Vi har tidigare rapporterat om att han har satt upp en stiftelse under namnet Norrsken foundation för att göra bra saker för världen genom teknisk innovation.

Nu avslöjar Di digital att han har gjort sin första investering i välgörenhet. Enligt sajten satsar han nu 2 miljoner kronor på jobbsajten Justarrived.

”Just Arrived fyller en viktig funktion att som digital tjänst kunna visualisera, och koppla samman, nyanlända och svenska företag med varandra”, säger Niklas Adalberth till Di Digital.

Tanken är att koppla ihop jobbsökare och arbetsgivare för kortare uppdrag. Google translate är inbyggt i tjänsten så att den som inte pratar eller skriver svenska fortfarande kan använda den.

”Målgruppen som vi vill nå är de som söker sitt första jobb i Sverige. Vi har byggt in Google translate i appen så en arbetssökande kan skriva på arabiska med en arbetsgivare som talar svenska”, säger Andreas König, medgrundare av Justarrived till Di Digital.

I investeringsrundan deltar även grundaren av Universum-gruppen Lars-Henrik Friis-Molin.

Justarrived är en stiftelse utan vinstintresse.

Läs mer