Anders Eriksson tar över Bonnier News efter Gunilla Herlitz

Breakit - Anders Eriksson tar över Bonnier News efter Gunilla Herlitz

Anders Eriksson. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Han föreslås nu som affärsområdeschef för Bonnier News och ny vd för Dagens nyheter, Dagens industri och Expressen.

I slutet av februari kom beskedet att Gunilla Herlitz slutar som högsta chef för Bonniers stora dagstidningar.

Anders Eriksson föreslås nu som ny chef för Bonnier News.

”Jag är entusiastisk och stolt över att få förtroende att tillsammans med de starka publicistiska ledarna på respektive redaktion utveckla Bonniers dagstidningsföretag. Att vi lyckas med att utveckla nya intäkter i de här verksamheterna är viktigt för Bonnier men även viktigt för svensk journalistik i vidare bemärkelse”, säger han i ett pressmeddelande.

Han jobbar redan inom koncernen som chef för affärsområdet Business to business. Där har han jobbat med affärsmedier, som Veckans Affärer och Resumé, och affärstjänster i Norden, Östeuropa och Tyskland.

”År efter år har Anders nått eller överträffat uppsatt mål och de verksamheter han har varit ansvarig för har redan kommit mycket långt i den rörelse mot nya intäkter och långsiktig ekonomisk bärkraft som hela Bonnier nu genomför. Det är mot den bakgrunden han nu får ansvaret att leda det affärsområde som, förutom dess ekonomiska betydelse, även innehåller centrala delar av Bonniers journalistiska arv”, säger Bonnier AB:s vd Tomas Franzén i pressmeddelandet.

Läs fler artiklar
LÄS MER