Sök

Linn Ahlborg drar in mindre pengar på sina vloggar – har startat nya bolaget LXA

LXA the labelLinn Ahlborginfluencers

Linn Ahlborg. Foto: Skärmdumpar

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det går ingen nöd på profilen Linn Ahlborg som visar upp miljonvinster, trots minskade intäkter.


Gävlebördiga Linn Ahlborg har framförallt blivit känd genom sin Youtube-kanal som går under hennes egna namn. Den kanalen har idag nära en halv miljon följare och vid sidan om den har Linn Ahlborg även stora kanaler på sociala medier som Instagram och Tiktok, liksom det egna klädmärket LXAl.

Nyligen berättade Linn Ahlborg och Hubso, som är delägare i klädmärket, att LXA skulle knoppas av och bli ett eget bolag.

“I och med att mitt varumärke LXA The Label blir ett fristående bolag förverkligas en av mina största drömmar, och jag kan knappt vänta till att få ta nästa steg som entreprenör”, sa Linn Ahlborg själv i samband med lanseringen.

I väntan på siffror som visar hur det går för bolaget LXA, så kan vi istället kolla hur det går för Linn Ahlborgs egna bolag.

Årsredovisningen har nyligen blivit offentlig och visar hur det går för profilens blogg- och vloggverksamhet (men även hennes intäkter från LXA). 

Den visar att omsättningen sjönk från 6,5 miljoner kronor till 4,8 miljoner kronor det senaste året. Ett ordentligt tapp som innebär att Linn Ahlborg drog in mindre pengar i bolaget än vad hon gjorde även under 2020 då omsättningen låg på 5,2 miljoner kronor. 

Även vinsten i bolaget minskar. När skatten är betald så återstår förvisso hela 3,1 miljoner kronor, men det är mindre än fjolårets 4,4 miljoner kronor.

Orsakerna till de minskade intäkterna avslöjas inte av årsredovisningen. Men i juli förra året kunde vi på Breakit berätta att flera influencers larmade om det sjunkade engagemanget på sociala medier som Youtube och Instagram.

Då berättade Linn Ahlborg att hon tvingats skaffa Tiktok.

“Om ni går in och ser min första Tiktok, så är hälften av kommentarerna: ”Minns när du sa att du aldrig skulle skaffa Tiktok”. Men nu är jag ju här, så jag har uppenbarligen ändrat mig. Har ni missat att typ alla andra appar håller på att dö ut? Jag har liksom inte tänkt att min karriär ska ta slut än”, sa hon då.

Läs mer