Sök

Alla vinnarna på SaaS Summit 2023 – ledare, investerare och årets bolag

DanadsNeo4JSaaS

Årets SaaS-vinnare! Foto: John Resborn

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Här är alla vinnarna på Breakit SaaS Summit.

Det fanns anledning att fira när Breakit samlade den svenska SaaS-branschen i Stockholm under torsdagen. Vassa investerare, snabbväxande bolag och imponerande nykomlingar skulle alla prisas på SaaS Summit och nomineringarna var många.

Vinnare i totalt fem kategorier skulle koras av lika många jurygrupper. Innan dagen var slut hade alla fått kliva upp på scenen för att motta sina statyetter. 

Här hittar du alla vinnarna som prisades på SaaS Summit 2023.

Årets SaaS-företag: Mentimeter

Motivering: Vinnaren fortsätter att imponera på den svenska SaaS-scenen med en stark tillväxt från en hög nivå. Man fortsätter att hålla fokus på sin produkt som både låter alla bli hörda, främjar inkludering, samt driver engagemang på ett enastående sätt. Dessutom är de goda förebilder för SaaS-communityt genom att generöst och transparent dela med sig av sina arbetssätt. Att de har nått en respektingivande internationell räckvidd genom bootstrapping, innan de tog in externt kapital, gör deras bedrifter ännu mer beundransvärda. De är helt enkelt företaget som inspirerar och banar väg för en blomstrande svensk SaaS-våg.

Årets ledare: Emil Eifrém, Neo4j

Motivering: Årets vinnare har gått från att driva en liten startup till att styra ett globalt, miljardvärderat SaaS-bolag – utan att ha tappat sina och bolagets värderingar på vägen. Det kräver mycket av en ledare. Att dessutom använda sin plattform och position för att främja SaaS-sektorn i Sverige och bidra till en bättre värld är både inspirerande och upplyftande. 

Årets Raket: Danads

Motivering: Det här bolaget har lyckats etablera nya lösningar i en traditionell bransch, och på köpet skapat helt nya möjligheter för små- och medelstora företag att synas. Med globala jättar som kunder och internationellt erkännande har det här bolaget påbörjat sin resa mot månen. 

Årets Investerare: Pål Malmros

Motivering: Årets investerares portfölj och strategiska fingertoppskänsla har gjort stor skillnad för tillväxten inom den svenska SaaS-sektorn, samt har satt Sverige på kartan som techhubben i Norden. Personen tillför inte bara kapital utan ger även ovärderlig vägledning för ledningen och är generös med sitt breda nätverk, vilket har varit avgörande för bolagens framgång. Engagemanget och passionen för att driva SaaS-innovation gör honom välförtjänt av utmärkelsen. 

Årets Nykomling: Dibz

Motivering: På tre år har det här gänget visat att de kan lösa ett av svenskarnas tråkigaste måsten. Det har resulterat i snabb tillväxt och kunder som älskar produkten. Ingen tycker om att stå i köer, så när någon annan erbjuder sig att stå i bostadskön åt dig är valet enkelt.

Här hittar du alla nominerade bolag i varje kategori.

Läs mer