Sök

Sana Labs ökar både omsättning och förlust

Sana LabsAI

Anna Nordell-Westling och Joel Hellermark. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Det är kanske Sveriges hetaste bolag och har fått riskkapitalisterna att gå i spinn. Så gick det förra året för Sana Labs.

Sana Labs seglade upp på AI-himlen när bolaget tog in 350 miljoner kronor i en av förra höstens största rundor. Under våren fyllde bolaget kassan igen när man tog in 300 miljoner kronor.

Bolaget specialiserar sig på att använda maskininlärning för att personanpassa utbildningsinnehåll och med så sprängfylld kassa undrar man ju hur det gick förra året.  Det avslöjar bokslutet för 2022. Omsättningen ökade från 12,5 miljoner kronor 2021 till 23 miljoner kronor 2022. Samtidigt redovisar bolaget en större förlust än året innan, med årets resultat på minus 71,6 miljoner kronor jämfört med minus 42,1 miljoner kronor 2021. Breakit kunde tidigare i år avslöja att bolaget ARR, alltså årligen återkommande intäkter, hade nått 110 miljoner kronor i slutet av maj. 

Sana Labs grundades 2016 av Joel Hellermark och Anna Nordell Westling, då gick Joel Hellermark på gymnasiet och skulle börja på Handels. Men en ängelinvestering från Sophia Bendz gjorde att de kunde satsa helhjärtat på det. 

Styrelsen i Sana Labs inkluderar namn som Jonathan Kusano Lexa, Philip Karim Chopin, Joel Hellermark, Ted Persson och Jean-Paul Sanday. Bolaget har en värdering på över 2,1 miljarder kronor och har samlat in nästan 700 miljoner kronor från investerare sedan starten.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer