Like a boss games rekryterar från Gameloft och Namco Bandai

Like a Boss Games På nytt jobb
Like a boss games rekryterar från Gameloft och Namco Bandai

Mike Novoseltsev välkomnas till Like a boss games av vd Alex Aguilera. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Det svenska spelutvecklarstudion Like a boss games, utvecklar sportspel för mobila plattformar. Nu rekryterar de två tungviktare inom spelvärlden.

Spelstudion grundades 2015, är baserad i Stockholm och backas av det finländska riskkapitalbolaget Inventure, Almi Invest samt ett flertal välkända affärsänglar från spelbranschen som till exempel Maths Ohlsson, före detta vd på Hattrick, och den tidigare King-chefen Fredrik Åhlberg. Nu stärker studion upp teamet med två veteraner inom spelvärlden: Mike Novoseltsev och Mihail Spil-Haufter.

Mike Novoseltsev tillträder som ansvarig för speldesign och Mihail Spil-Haufter som art director med ansvar för nuvarande spelprojekt samt studions kommande spelproduktioner.

Mike Novoseltse var tidigare senior designer med ansvar för speldesign samt monetisering på spelutvecklingsbolagen Gameloft och GLU Mobile där han arbetat med bland annat ”Ice Age Village”. Mihail Spil-Haufter har tio års erfarenhet från spelbranschen och även han har arbetat på Gameloft. Han har även jobbat på bland annat Ubisoft och som art director på Namco Bandai.

”Målet är att bli en av de ledande sportspelstudiorna i världen och för att nå dit måste de spel vi släpper hålla världsklass och detsamma gäller teamet. Att lyckas rekrytera så pass duktiga kollegor och få in deras erfarenhet och spetskompetens är en nyckelfaktor för att vara där vi vill vara inom ett par år”, säger Alex Aguilera, grundare och vd på Like a Boss Games.

Läs fler artiklar
LÄS MER