Sök

Hockeystjärnornas favoritspel ska börsnoteras – tar in nya miljoner

Gold Town Games

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Hejarklackledaren Tomas Nordströms spelbolag Gold Town Games, som backas upp av en rad hockeystjärnor, förbereder sig för en börsnotering.

Tidigare i år kunde vi berätta om entreprenören Tomas Nordströms managerspel World Hockey Manager. Spelet, som ännu inte har lanserats, har backats upp med miljonkapital från kända personer så som Starbreeze-grundaren Lars Hagelin, ishockeylaget Skellefteå AIK:s lagkapten Jimmie Ericsson samt hockeybloggaren Johan "Mr Madhawk" Svensson.

“I höstas gjorde vi en riktad nyemission mot hockeystjärnor, men även några kända fotbollskillar. Planen var att få med så många ambassadörer som möjligt från idrottsvärlden som kan sprida det i sina sociala kanaler," sade Tomas Nordström då, samtidigt som han berättade att Gold Town Games hade tankar på att ta klivet in på börsen.

Nu står det klart att det faktiskt blir en börsnotering. Bolaget kommer i samband med noteringen genomföra en garanterad nyemission på 11,4 miljoner kronor, vilket motsvarar en värdering på 34 miljoner kronor. Exakt vilken börs bolaget kommer att noteras på är ännu inte bestämt, men det blir antingen Aktietorget, Nasdaq First North eller NGM.

I bolagets informationsmemorandum framgår nu dessutom ytterligare detaljer om själva spelet. Bland att förklaras det att spelet går ut på att ”en spelare av World Hockey Manager kan skapa och äga sin egen hockeyklubb samt tävla mot andra managers runt om i världen”.

Att det finns en tanke med att locka till sig kända ishockeynamn i form av investerare framgår också av dokumentet. Som en del av sin strategi skriver bolaget bland annat: 

”En marknadsstrategi som blir allt vanligare är att använda kändisar som ambassadörer. Det finns redan ett antal lyckade exempel på detta, bland annat 'Kim Kardashian: Hollywood' och 'Game of War' där foto- modellen och skådespelerskan Kate Upton använts flitigt som dragplåster.”

Förutom tidigare nämnda profiler återfinns sedan tidigare ishockeyspelare som Martin Lundberg, David Rundblad, Patrik Zackrisson och Jonathan Ericsson på investerarlistan.

Teckningsperioden pågår mellan den 20 maj och den 3 juni 2016. 

Läs mer