Bonnier-avhopparen Pär Roosvall till NFT Ventures

Bonnier-avhopparen Pär Roosvall till NFT Ventures

Pär Roosvall lämnade nyligen Bonnier news. Foto: Jesper Frisk.

Erik Wisterberg

Reporter

Han ledde DN:s jakt på digitala intäkter. Nu går Pär Roosvall in som delägare i riskkapitalbolaget NFT Ventures.

Pär Roosvall var en i trojkan som lämnade Bonnier News – paraplyorganisationen för Dagens Nyheter, Expressen, och Dagens Industri – när toppchefen Gunilla Herlitz aviserade sin avgång tidigare i år.

Nu kliver Pär Roosvall också i in i riskkapitalbolaget NFT Ventures, som har hans tidigare arbetsgivare Bonnier som stor investerare. 

"Jag ser mycket fram emot att sitta i styrelsen för NFT Ventures och ser en stor potential i dess portföljbolag. Jag kommer bland annat att bidra med de kunskaper jag har inom digitalomställning, förändringsarbete och att bygga nya digitala affärer och kundbaser", säger Pär Roosvall till Breakit.

Pär Roosvall blir nu delägare i NFT, samt styrelseledamot. 

NTF Ventures är bland annat på jakt efter investeringsmöjligheter inom fintech, tillsammans med Collector bank. Hittills har riskkapitalbolaget investerat i 17 olika bolag, bland annat crowdlendingplattformen Toborrow, Kortio och Avtal 24. 

Flera av de bolag som NFT Ventures har investerat i har som en del av affären fått annonsutrymme i Bonniermedier.

Pär Roosvall har sedan sitt avhopp från Bonnier gått in som delägare i det pengaslukande prestigeprojektet Fokus. Han är även aktiv delägare i bygget av kommunikationskoncernen House of Friends, noterat på First north. 

Läs fler artiklar
LÄS MER