Sök

Mångmiljonsmäll för Paradox efter spelfiasko: “Rent ut sagt en stor besvikelse”

ParadoxGaming

Fredrik Wester, vd på Paradox. Foto: Pressbilder / Paradox.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Paradox nya spel har inte fått alls det mottagande som bolaget hoppats på.

Det är i ett pressmeddelande, som släpptes sent på tisdagen, som börsnoterade Paradox Interactive berättar om att spelfiaskot. Lanseringen av The Lamplighters League har inte varit någon klang- och jubelföreställning. 

“Även om vi ser försiktigt positiva spelarantal på abonnemangstjänster så har det kommersiella mottagandet varit för svalt, det är rent ut sagt en stor besvikelse”, säger Paradox vd Fredrik Wester.

Paradox skruvar nu ner sin försäljningsprognos för spelet. Det leder i sin tur till en nedskrivning om ytterligare 171 miljoner kronor, utöver den nedskrivningsplan som fanns tidigare. Det betyder i sin tur att hela utvecklingskostnaden på 320 miljoner kronor kommer att landa i resultaträkningen i rapporten för det fjärde kvartalet. 

“Spelprojekt är förvisso alltid riskabla men i slutändan har vi inte presterat på den nivå vi ska. Det är smärtsamt men ökar vår vilja att kavla upp ärmarna och göra bättre ifrån oss", säger Fredrik Wester. 

Paradox har ett börsvärde på cirka 25 miljarder kronor (före börsens öppning på onsdagen). Aktien hade inför onsdagens handel gått upp med nästan 14 procent sedan årsskiftet tack vare en mycket stark vår. Under de senaste veckorna har aktien dalat.

Runt tio minuter efter att handeln inleddes backar Paradox runt 7 procent på Stockholmsbörsen. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer