Sök

Handels får världens första lyckoprofessor – backas av tunga techprofiler

HandelshögskolanHälsa

Micael Dahlen, lyckoprofessor och Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ska göra Sverige världsledande i lyckoforskning.

Det väldigt abstrakta begreppet lycka är komplicerat. Vi känner nog alla igen det när vi upplever det men kan ibland ha svårt att hitta vägen dit. Nu vill Handelshögskolan i Stockholm göra Sverige världsledande i forskning kring välbefinnande och lycka. Man ska göra det genom att lansera forskningscentret Stockholm Center for Wellbeing, Welfare and Happiness. Centret ska ledas av lyckoforskaren Micael Dahlen som också blir världens första professor i lycka.

Forskningen ska undersöka hur vi kan få så hög livskvalitet som möjligt och få ut det mesta av våra liv både mentalt och fysiskt och vad som bidrar till en bra ekonomi.

“Jag ser fram emot att på flera sätt verka för att vi ska bli mer välmående både som individer och som samhälle”, säger Micael Dahlen. 

“Det är ju ekonomi när den är som viktigast och riktigast.”

För att kunna dra igång forskningscentret har Handelshögskolan fått donationer från bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson, Annika Sten Pärsons och Pär-Jörgen Pärsons The Inner Foundation och Kivra-grundaren Stefan Krook. 

“Lycka är en nyckelfråga för ett motståndskraftigt samhälle och ett konkurrenskraftigt Sverige”, säger Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

“Denna satsning är inte bara en betydande milstolpe för Handelshögskolan, utan också ett kraftfullt åtagande för vår gemensamma framtid.”

Läs mer