Sara Wimmercranz och Susanne Najafi i hemligt riskkapitalprojekt

Backing minds

Sara Wimmercranz och Susanne Najafi. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Footway-grundaren Sara Wimmercranz och entreprenören Susanne Najafi är förtegna om sin nya investeringsverksamhet Backing minds - men Breakit har detaljerna.

Backing minds är namnet på riskkapitalbolaget som i det tysta har dragits i gång av Sara Wimmercranz och Susanne Najafi. Företaget är registrerat hos Bolagsverket men ännu så länge har de två grundarna inte offentliggjort sina planer. 

Redan nu har dock projektet blivit något av en snackis i riskkapitalkretsar. Men när Breakit får tag på Sara Wimmercrantz är hon inte särskilt talför om planerna.

“Det jag kan bekräfta är att vi ska starta en investeringsverksamhet. Jag berättar gärna mer när vi lanserar, vilket vi planerar att göra innan sommaren. Än så länge är det mesta hemligt”, säger Sara Wimmercranz.

Hon är medgrundare till skosajten Footway som är noterat på First north och omsatte 260 miljoner kronor förra året. Susanne Najafi var tidigare vd för skönhetsbutiken Eleven.se. Båda två är också investeringsansvariga på riskkapitalbolaget Springfield.

Veckans affärer har tidigare skrivit att duon ska “fånga den potential som den traditionella riskkapitalbranschen missar”.

"Jag har blivit kontaktad av många entreprenörer som har bra idéer, men som inte är klassiska entreprenörsprofiler och som räds att träffa riskkapitalister runt Stureplan", sade Susanne Najafi i intervjun för drygt ett år sedan.

Enligt uppgifter till Breakit kommer Backing minds att vända blicken bort från centrala Stockholm.

"I Stockholm är investerarna som flugor runt en sockerbit. Deras idé är att investera i bolag utanför tullarna", säger en källa till Breakit.

Läs mer