Sök

Clas Ohlson köper två e-handlare – riskkapitalbolaget jublar: ”Ett kvitto”

TeknikdelarClas Ohlsone-handel
Talal Alshammari är grundare av företaget Teknikdelar (Spares Nordic AB) som säljer reservdelar till mobiltelefoner och datorer. Kristofer Tonström, vd för Clas Ohlson. Foto: Press

Talal Alshammari är grundare av företaget Teknikdelar (Spares Nordic AB) som säljer reservdelar till mobiltelefoner och datorer. Kristofer Tonström, vd för Clas Ohlson. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Clas Ohlson köper i ett svep två e-handlare inom batterier och reservdelar och bildar en ny teknikallians – för att också kunna reparera kundernas prylar.

Teknikdelar, som i sin tur köpte Batteriexperten för ett år sedan, har vuxit från 90 till 820 miljoner i omsättning på bara fem år.

Clas Ohlson förvärvar Teknikdelar och Batteriexperten, två e-handlare inom mobilreservdelar och batterier. Det framkommer i ett pressmeddelande. 

Clas Ohlsons varumärke och omfattande detaljhandelserfarenhet ska matchas med Teknikdelars starka online-närvaro och djupa kunskap inom batterier och reservdelar, för att skapa en kraftfull och konkurrenskraftig aktör på marknaden, heter det. Genom förvärven kommer pryljättten kunna erbjuda sina kunder ännu bättre möjligheter att reparera sina elektroniska enheter istället för att köpa nya, står det i pressmeddelandet.

Teknikdelar startade 2012 och är registrerat under Spares Nordic AB. Breakit skrev om snabbväxaren i fjol när Teknikdelar köpte Halmstadbaserade Batteriexperten. 

“Jag träffade Batteriexperten för första gången för fyra år sedan, men då var inget av bolagen redo att ta en dialog i den storleken. Vi tog en kaffe nyligen och sen gick det snabbt att stänga affären – processen pågick i tre månader”, berättade Teknikdelars vd och ordförande Talal Alshammari då. 

Idag säger han så här om att bolagen köps upp – för en okänd summa pengar – av jätten:

"Det känns väldigt spännande! Vi ser stora synenergier med det här förvärvet, där vi har stark tro att båda parter gynnas. Batteriexperten är ett välskött bolag med tillväxt och imponerande branschkunskap. Genom att gå samman kan vi erbjuda våra kunder ett brett och djupt sortiment med konkurrenskraftiga priser”, säger han i en kommentar.

Riskkapitalbolaget Verdane är storägare i Teknikdelar. 

"Det har varit en ynnest att jobba tillsammans med Talal och det fantastiska teamet på Spares. Sedan 2018 har vi vuxit omsättningen från 90 miljoner kronor till 820 miljoner kronor idag”, säger Verdanes partner Daniel Ahlstrand.

”Det här uppköpet är ett kvitto på vad hela Spares-teamet har åstadkommit och populariteten av det de skapat, och en återspegling av styrkan i teknikdrivna europeiska bolag", fortsätter han. 

Läs mer