Sök

King-veteranen Levina Persson lämnar Once Upons styrelse

Once uponstyrelse

Lina Andersson, grundare Once Upon och Levina Persson.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

King-veteranen Levina Persson lämnar styrelsen för fotoappen Once Upon.

Levina Persson, med en bakgrund på Candy Crush-skaparen King och Hemnet men som också grundat robotglassen Bonbot, lämnar styrelsen i fotoaappen Once Upon. Det framgår av dokument från datatjänsten Eivora. 

Kvar i styrelsen finns Karin Cecilia Kans, Lina Andersson, som också är vd och grundare i Once Upon, Sami Niemi, Johan Schiller och Alexander Hars som är styrelseordförande. 

Once Upon Publishing AB, baserat i Skellefteå och med kontor i Stockholm, Piteå och Örnsköldsvik. Bolaget har vuxit snabbt de senaste åren och finns, förutom i Sverige, även i Tyskland och Nederländerna. 

Företaget omsatte 152,3 miljoner kronor 2022, en ökning jämfört med 94,2 miljoner kronor 2021 och 74,3 miljoner kronor 2020. 

Samtidigt redovisade Once Upon ett nettoresultat på minus 14,4 miljoner kronor 2022, minus 11,3 miljoner 2021 och minus 1 miljon 2020. Enligt data från Eivora har bolaget hittills lyckats samla in över 52,3 miljoner kronor från investerare. Verdane gick in som storägare i bolaget 2021.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.”

Läs mer