Sök

Pepp vill få tjejer att välja tech – får förstärkning från Mestros vd Kristin Berg

PeppTech

Kristin Berg. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Kliver in med stort kontaktnät för att skapa förändring.



Pepp vill göra techbranschen mer jämställd genom att locka fler unga kvinnor till att våga och välja yrken i teknikbranschen. Organisationen har funnits i ett decennium och idén är att skapa ett nätverk med starka kvinnliga förebilder för att, precis som namnet lyder, peppa tjejer. 

Nu förstärker Pepp i styrelsen. Börsnoterade Mestros vd Kristin Berg plockas in, för att täcka området affärsstrategi och kommersialisering, enligt ett pressmeddelande.

“Kristin kommer att bli en fantastisk tillgång till oss på Pepp. Tack vare sin erfarenhet och sitt kontaktnät blir hon en viktig del i organisationens tillväxt”, säger styrelseordföranden Edit Wallin

“Rekryteringen av Kristin är en viktig del i utvecklingen av vår organisation, där vi kommande år satsar stort på att öka nyttan vi skapar för både samhället och våra partners i näringslivet”, fortsätter hon. 

Utöver att vara vd för Mestro är Kristin Berg också rådgivare till Gokind. Hon har tidigare haft flera ledande befattningar, bland annat som vd för Teknikkvinnor.

“Det är med stor glädje jag går in i rollen som styrelseledamot i Pepp. Jag har under en tid följt organisationens arbete och sett vilken skillnad den gör i vår bransch,” säger Kristin Berg och fortsätter: 

“Jag ser fram emot att kunna använda den plattform och kompetens jag har för att skapa förändring.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer