Sök

Kunderna larmar: Iphone 15 blir alldeles för varm

AppleTechHårdvara

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Kan det bli ett bakslag för Apple?

Alldeles nyss lanserade Apple sin nya Iphone, Iphone 15 för att vara mer exakt. Det är en klassisk statussymbol att vara först med den nya telefonen men nu kommer uppgifter om att Iphone 15 kanske kommer med en del problem. 

Det är Bloomberg som rapporterar att några av de första ägarna av Iphone 15 klagat på att telefonen kan bli alldeles för varm när den används eller laddas, vilket kan innebära en potential tillbakagång för bolagets flaggskeppsprodukt. 

Klagomålen går att hitta på Apples egna forum och på sociala medier, som Reddit och X. 

Larmet om överhettning följer ett annat om techjättens telefon tidigare den här månaden. Då ville den franska strålsäkerhetsmyndigheten ANFR stoppa all försäljning av Iphone 12.

Detta skedde efter att tester skulle ha visat att just den Apple-modellen ger ifrån sig alltför höga nivåer av elektromagnetisk strålning.

Efter att först ha avfärdat anklagelserna böjde den amerikanska jätten sig för påtryckningarna och gick med på att genomföra en uppdatering av mjukvaran. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer