Sök

3 heta startups från Göteborg: Bokio, Bitcall och Lumen Radio

BitcallLumen Radio

Bokio, Bitcall och Lumen Radio är tre heta startups från Göteborg: FOTO: Gothia Towers/Flickr

Breakit

Breakit

En gratistjänst för bokföring och ett bolag som sysslar med superstabila radiosignaler. De hör till Göteborgs mest intressanta startups just nu, enligt Breakits podcast.

I det senaste avsnittet av Breakits podcast, som spelades in live under Gbg tech week, listar Jonas de Lange Göteborgs mest hajpade startups just nu. De är så som följer.

  • Bitcall. IP-telefoni som Rebtel eller Skype - fast för företag. Tekniken gör det möjligt att ringa och ta emot internationella samtal till lokala priser. Tog tidigare i år in en såddrunda.
     

  • Bokio. En gratis bokföringstjänst för småföretagare, som växer med flera procent per dag. "De är ett bolag som alla snackar om nu, lite av kattens pyjamas, alltså det hetaste just nu", säger Jonas de Lange i podden.
     

  • Lumen Radio. Ett bolag som bygger på Chalmers-forskning om extremt stabil radiokommunikation. Har främst sysslat med trådlös överföring av ljud och ljus till stora konserter (exempelvis Black Eyed Peas-spelningar) - men tekniken kan egentligen appliceras på många fler områden.

Läs mer