Sök

Bruce slukar konkurrenten Swiftr: “Skapar värden för våra medlemmar”

SwiftrBruceträning

Peter Andersson, vd Bruce. Foto: Press.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

En gång i tiden hade de Cristina Stenbeck och Bonnier på ägarlistan. Nu köper konkurrenten upp träningsappen Swiftr.

För ett par år sedan poppade det upp ett helt gäng olika träningsappar, alla med ungefär samma idé. Med bara ett medlemskap skulle du kunna besöka ett helt gäng gym eller träningslokaler. Förutom den amerikanska jätten Classpass finns de svenska varianterna Bruce och Swiftr.

Den sistnämnda lyckades få både Cristina Stenbeck och Bonnier på ägarlistan. Problemet var bara att affären aldrig riktigt lyfte och i slutet av 2021 köptes bolaget upp av Fredrik Paulúns Nutribe, som då backades av då nyligen börsnoterade First Venture. Men det har ändå inte fått affären att lyfta. Förra året omsatte Swiftr 4,2 miljoner och gjorde en förlust på ungefär 2 miljoner kronor.

Och nu köper konkurrenten Bruce upp Swiftr.

“Affären förbättrar våra gemensamma förutsättningar att skapa värde för medlemmar och partners. Bruce har en etablerad närvaro i Stockholm, Oslo, Göteborg och Köpenhamn”, skriver Bruces vd Peter Andersson i ett mejl till Breakit.

“Då Swiftr har en betydande del av sin verksamhet i Malmö accelererar förvärvet Bruce expansion och värdeskapande i Öresundsregionen där nästan 20.000 personer pendlar mellan Sverige och Danmark.” 

Affären kommer inte innebära att användarna överförs till Bruce utan de två varumärkena kommer att fortsätta finnas parallellt.

“Swiftrs medlemmar kan träna på som vanligt på sina favoritstudios. Vi utvärderar löpande alternativ för framtida, gemensam, medlemskapsarkitektur.“

Hur mycket de betalade för Swiftr vill han inte avslöja.

2021 omsatte Bruce 41,7 miljoner kronor och gjorde en förlust på 14,9 miljoner.

Läs mer