Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Stort genomslag för #inteensam – så reagerar branschen på vårt initiativ

Några av alla delningar från Breakits initiativ #inteensam.

Breakits kampanj #inteensam har tagit rejäl fart i sociala medier och nu strömmar kommentarerna in.

Så här låter rösterna från branschen.

Julia Lundin

Julia Lundin

julia@breakit.se

Reporter

Det är tuffare än någonsin för svenska entreprenörer. 3 av 4 bolagsledare vittnar om att någon gång ha upplevt psykisk ohälsa på sin arbetsplats, enligt Breakits nya undersökning.

Igår lanserade vi initiativet #inteensam med målet att entreprenörer trots tuffare tider ska känna sig mindre ensamma och finna tröst i att andra faktiskt går igenom eller har gått igenom samma sak.

Över 100 techledare har delat med sig av sina personliga erfarenheter av bolagsbyggande – alltifrån Pernilla Nyrensten och Hannah Widell till Ash Pournouri och Oscar Höglund.

Men även massvis med anonyma grundare har velat berätta vad de har varit med om.

Sociala medier – och redaktionens inkorgar – har sett ett rejält schvung.

Människor gillar, kommenterar och delar vidare. Fler historier kommer in.

Här är några av alla reaktioner från branschen


Pernilla Nyrensten, grundare Revolutionrace
“Heaven and hell är en stor del av resan för oss entreprenörer! I Breakits artikel finns tips från flera fantastiska entreprenörer. Tanken är att vara ett stöd på vägen för andra entreprenörer i era bolagsresor! 🙏🏽 ”Utan entreprenörer stannar världen!”

***

Arash Gilan, grundare Viva Media
“Detta är ett helt fantastiskt initiativ från Breakit! ❤️

Företagsledare pratar alldeles för lite om motgångar, men det finns så mycket styrka att hämta där om vi vågar möta våra skuggor och misslyckanden. #inteensam

***

Lisa Kruse, grundare Holy Comms
"En stor ära att få vara en del av #inteensam – som i mina ögon är ett fantastiskt initiativ på flera plan. Precis som ni skriver kämpar så många entreprenörer och medarbetare just nu. Samtidigt finns alltid en ny kris, intern som extern, att hantera - att ni hjälper näringslivet att öppna upp på detta sätt är precis vad som behövs för att vi tillsammans ska våga sänka garden och hjälpa varandra på ett genuint sätt.

Rekommenderar alla att ta del av dessa sårbara berättelser om svåra situationer och insikterna som följde, har hands down inte läst något som givit mig mer än detta i media tidigare, någonsin.

Hatten av, Breakit och tack för att ni motbevisar mångas bild av att media bara vill build up to break down eller gotta sig."

***

Josef Fallesen, grundare Vaam
“Tack Breakit för att ni i er nya granskning #inteensam belyser viktiga frågor!💡

De stora baksidorna av bolagsbyggandet. Och samtidigt pepp till alla som just nu känner att de behöver det ❤️”

***

Kristin Berg, vd Maestro
“Stolt deltagare i Breakits satsning i syfte att räcka ut en hand till entreprenörer att ta sig igenom tuffare perioder #inteensam.”

***

Sam Jahanfar, vd och medgrundare Rule
#inteensam

Fint och viktigt initiativ från Breakit!"

***

Jennie Sinclair, grundare Hipe 
“Så fint av er att lyfta ensamheten i entreprenörskapet. Det kommer studier som visar att egenföretagare trots 24/7-uppkoppling, ups & downs och kniven mot strupen ändå är lyckligare i det stora hela. Men när det är mörkt blir det väldigt mörkt. #inteensam kändes bra bara genom att finnas till. Tack Breakit.”

***

Hög igenkänning på många av entreprenörskollegornas erfarenheter. Intressant artikel om svåra stunder och vad man kan göra när det stormar som mest!

***

Otroligt bra att ni skriver om detta. Många börjar skruva på sig i styrelsestolarna när man pratar om stressrelaterad psykisk ohälsa, trots att det ni nu presenterar inte är några nyheter för erfarna investerare. Det låter som en klyscha men det är väldigt ensamt att vara företagsledare, även om man försöker omge sig med bra medarbetare. Jag frågade en gång en HR-konsult hur man som vd ska agera om man själv mår dåligt av ens arbetssituation. "Ja du... du är vd" blev svaret.

***

“Stort tack för det ni gör med #inteensam-kampanjen.

Jag driver en liten byrå tillsammans med min sambo och vi kände igen oss SÅ mycket i alla berättelser. Nu är vi inte en tech-startup men vi har ändå en hel del gemensamma utmaningar med den världen.

Maxdos av antidepressiva, lådvin, snus och att kunna skratta åt eländet är vårt recept...”

***

“Så bra och viktigt intiativ! Entreprenörsskap är fullt av upp och nedgångar, man måste vara lite galen för att fortsätta 😅 Hjälper att minnas att ingen har allt till 100 % i ordning, man är inte ensam, och att trust the process – hur klyschigt de än låter.”

***

“Gillar verkligen ert initiativ kring entreprenörer som haft det tufft. Jag tror det är viktigt att alla typer av entreprenörer lyfts så att de som jobbar mer småskaligt också kan känna igen sig.”

***

“Så fin artikel kring #inteensam, och så bra med mycket engagemang kring temat!”

***

Om ni inte har läst Breakit artikel ”100 svenska techledares värsta stunder”, så gör det. Vilken bra artikelserie de har skapat! Här hittar ni igenkänning, goda råd och pepp när allt känns som ett svart hål, under hashtaggen #inteensam.

***

“Grymt initiativ! Upplever att det inte är många andra som förstår tillvaron som grundare än andra grundare, och det är något som man sällan kan prata om.

Snyggt att ni plockade upp det.”

***

Fint att man även visar upp entreprenörskapets baksidor. Det är verkligen en känslomässig berg- och dalbana att driva företag.”

***

“Fint initiativ från Breakit :) alltid bra att få höra andra entreprenörers tankar och erfarenheter, så vet man att man inte är så ensam som man ofta tror.”

***

Wow vilken viktig och nyanserad artikel! Tack!

***

Otroligt viktigt – STORT tack för att ni lyfter detta!

***

Initiativet #inteensam är ett pågående arbete. Vill du vara med och berätta din historia? Hör av er till tips@breakit.se eller till någon av våra reportrar. Märk mejlet #inteensam. Det går bra att vara anonym – skriv då det i mejlet.

Läs mer