Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Jonas Billberg tar över Hedvig – Lucas Carlsén kliver ner

Lucas Carlsén avgående vd i Hedvig och Jonas Billberg, tillträdande vd i Hedvig.

Skifte på vd-posten i försäkringsutmanaren.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Försäkringsutmanaren Hedvig har haft det kämpigt den senaste tiden. I slutet av förra sommaren tvingades de säga upp var tionde anställd och både under hösten och i slutet av mars fyllde de på med nytt kapital, då också Adelis Equity kom in som ny storägare. Värderingen på bolaget har sänkts successivt och i rundan i mars värderades bolaget till 670 miljoner kronor, att jämföra med 1,6 miljarder två år tidigare. 

Nu får bolaget en ny vd när medgrundaren Lucas Carlsén kliver av vd-stolen och ersätts av Jonas Billberg.

Förändringen kommer i samband med att fokuset för bolaget har skruvats om, Hedvig har lämnat Danmark och Norge och ska nu satsa på vad man kallar partnerskapsdriven tillväxt.

“Jag är otroligt stolt över den resa som vi har gjort med Hedvig”, säger Lucas Carlsén i ett pressmeddelande.

 “Vi har satt en ny standard för vad man kan förvänta sig av ett försäkringsbolag när det kommer till kundupplevelse i form av enkelhet och service.”

Lucas Carlsén kommer att fortsätta att arbeta i bolagets styrelse. De två andra medgrundarna Fredrik Fors och John Ardelius fortsätter jobba operativt i bolaget.

Jonas Billberg som nu tar över har jobbat i försäkringsbranschen i över 25 år och har bland annat varit chef över privatmarknad på IF och vice vd på Moderna Försäkringar. Han sitter även i styrelsen på en annan startup som vill utmana försäkringsbranschen, nämligen Insurello. 

"Att en utmanare lyckas inom svensk försäkring är bra både för branschen och kunderna", säger han i ett pressmeddelande.

"Lucas, Fredrik och John har lyckats bygga något unikt och jag ser fram emot att leda Hedvig vidare mot målet att kombinera tillväxt med en stabil lönsamhet."

Förra året gjorde Hedvig en förlust på över 200 miljoner kronor och backas bland annat av förre H&M-vd:n Karl-Johan Perssons Philian Invest, Ikea-arvtagarna Jonas och Mathias Kamprad samt techinvesteraren Nicklas Storåkerssom även är styrelseordförande

"Lucas är visionären bakom Hedvig och har skapat en helt unik kundupplevelse inom försäkring", säger Nicklas Storåkers.

"Nu tar Jonas Billberg över som vd samtidigt som Lucas fortsätter i styrelsen. Det tror vi blir en perfekt kombination."

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer