Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Helena Karlinder-Östlundh blir ordinarie vd för Nelly

Helena Karlinder Östlundh, tillförordnad vd Nelly.

Efter två svängar som tillförordnad – nu tar hon över på riktigt.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Helena Karlinder-Östlundh fick raskt ta över som tillförordnad vd redan i juni 2022 efter att Kristina Lukes tvingades lämna stolen med omedelbar verkan. Två månader senare presenterades Ludvig Anderberg som ny vd för e-handlaren. Men sagan blev kort – redan i januari 2023 kom beskedet att han informerat styrelsen om att han ville kliva av

"Ibland blir det inte som man tänkt sig", sa han till Breakit.

Sedan dess har Helena Karlinder-Östlundh styrt skeppet och nu står det alltså klart att hon blir ordinarie vd för Nelly.

"Det är med stor glädje jag meddelar att Helena Karlinder-Östlundh tackat ja till att permanent fortsätta i rollen som vd för Nelly. Hennes engagemang och ledarskap är en oerhörd tillgång för Nelly som bolag, vår personal och våra kunder", säger styrelsens ordförande Ebba Ljungerud, i ett pressmeddelande.

"Det känns fantastiskt att få möjligheten att fortsätta arbetet med Nellys omställningsresa. Vi har ett otroligt kompetent och handlingskraftigt team och tillsammans har vi redan åstadkommit många viktiga förbättringar, inte minst i vårt kunderbjudande, våra arbetssätt och vår kostnadsbas", säger Helena Karlinder-Östlundh.

Läs mer