Sök

Annika Falkengren kliver in i Ark Kapitals styrelse: “Ingen är bättre lämpad”

Ark Kapitalstyrelsefintech

Annika Falkengren och Oliver Hildebrandt, vd Ark Kapital. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Bankveteranen tar plats i styrelserummet.

När riskaptiten bland investerarna har avtagit i takt med att räntorna stigit brant har många startups fått se sig om efter ett annat sätt att finansiera sina verksamheter. En av dem står Ark kapital för. Bolaget som grundades av Henrik Landgren, Oliver Hildebrandt och Axel Bruzelius för två år sedan har som affärsidé att låna ut till tillväxtbolag och har utvecklat en egen analysplattform där bolag kan ladda upp sin rådata och förutspå sin tillväxt. Utifrån det ger sedan Ark ut lån på upp till 100 miljoner. 

Nu kliver bankveteranen Annika Falkengren in i bolagets styrelse.

“Möjligheten som Ark har utvecklat med hjälp av AI för att stödja kreditanalys och bedöma finansiell styrka med en hög grad av träffsäkerhet banar väg för ett modernare tillvägagångssätt för tillväxtfinansiering”, säger hon i ett pressmeddelande.

“Det kommer att göra det möjligt för framtida generationer av entreprenörer att lyckas och växa”. 

Annika Falkengren investerade i Ark Kapital tidigare i år och har en lång erfarenhet av bankvärlden bland annat som vd på SEB i tolv år och flera tunga styrelseuppdrag. För bara några veckor sedan avslöjade hon att hon lämnar sin position på den schweiziska bankkoncernen Lombardier Odier där hon varit managing partner sedan hon lämnade SEB.

“Annika är en av de skarpaste och mest erfarna profilerna inom bankväsendet. Vi är både exalterade och ödmjuka inför att hon kliver in i vårt styrelserum”, säger Oliver Hildebrandt, vd på Ark Kapital.

“Ingen är bättre lämpad att guida oss mot vårt stora mål, att helt förändra förutsättningarna för entreprenörer genom en ny kapitalklass och tillgång till vår överlägsna tillväxtplattform.”

Ark har en riktigt tung ägarlista där vi bland annat hittar Hjalmar Winbladh från EQT ventures, Izettles grundare Jacob de Geer och Sebastian Knutsson från King.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer