Sök

Monterro köper in sig i Playipp – blir ny storägare i SaaS-bolaget

MonterroPlayippSaaS
Gustav Lagercrantz, vd Monterro. Foto: Press

Gustav Lagercrantz, vd Monterro. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Playipp får en ny majoritetsägare – ställer in siktet på internationell expansion.

SaaS-bolaget Playipp får en ny majoritetsägare. 

Det framgår enligt ett pressmeddelande där det står att det är riskkapitalbolaget Monterro som ligger bakom förvärvet. Enligt meddelandet gör det här att Playipp kan fortsätta växa och sikta på internationell expansion.

Det Gävle-baserade Playipp grundades 2006 och har närmare 35 anställda.

Under 2022 omsatte bolaget 41,6 miljoner kronor med ett resultat på 10,2 miljoner kronor. Det kan jämföras med året innan, då omsättningen landade på 35 miljoner kronor med ett resultat på 9 miljoner kronor.

Bolaget har utvecklat flera tjänster, däribland en plattform för publicering av information på digitala skärmar.

Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och snart även styrelseordförande på Playipp, menar att bolaget har en stor potential. 

“De agerar på en växande marknad med tilltagande digitalisering, har mycket nöjda kunder och partners, bra tillväxt under lönsamhet, och lättanvända produkter som skapar kundvärde”, skriver han i meddelandet. 

Även Richard Häll, grundare av Playipp, kommenterar uppköpet.

”Monterro har ett riktigt starkt erbjudande till ett företag som Playipp där de med ett fantastiskt team av superkompetenta personer kommer att stötta i de viktiga insatser som krävs för att vår gemensamma resa med Playipp blir så bra och framgångsrik som möjligt”, skriver han i meddelandet. 

Hur mycket Monterro köper in sig för framgår inte men enligt uppgifter till Dagens Industri värderar affären Playipp till 200 miljoner kronor.

Är du intresserad av SaaS? Vi går på djupet med branschens utmaningar och möjligheter på Sveriges bästa SaaS-event SaaS Summit som går av stapeln 19 oktober. Fixa dina biljetter och se hela talarlistan här. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer