Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Inflexion öppnar i Stockholm och är på jakt efter svenska startups: “En fantastisk möjlighet”

Henrik Nordman, Inflexion.

Riskkapitalbolaget öppnar kontor i Stockholm.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Riskkapitalbolaget Inflexion, som bland annat äger tradingprogrammet Infront, slår upp portarna i Stockholm och öppnar kontor i huvudstaden. 

“Vi är glada över att formellt etablera en närvaro i Norden efter ett par framgångsrika investeringar i regionen”, säger John Hartz, partner på Inflexion.

“Vår erfarenhet i att backa snabbväxande bolag i regionen gör det till ett naturligt nästa steg när Inflexion utökar sitt avtryck över Europa.”

Förutom Infront har Inflexion investerat i finska fintechbolaget Nomentia och norska SaaS-bolaget Ecoonline.

Det blir Henrik Nordman som ansvarar för de nordiska investeringarna tillsammans med Petter Svensson, som värvas från Bridgepoint. 

Inflexion kan både bli majoritetsägare och göra mindre investeringar i bolag och investerar mellan 15 miljoner euro och 450 miljoner euro, alltså upp till över en 5 miljarder kronor. 

“Att öppna vårt nya kontor i Norden är en fantastisk möjlighet för Inflexion”, säger Henrik Nordman. 

“Att etablera fysisk närvaro gör det möjligt för oss att få djupare koppling till lokala bolag, entreprenörer och rådgivare och tillsammans kan låsa upp nya möjligheter för att backa högkvalitativa nordiska bolag som vill expandera på deras hemmamarknader och internationella marknader.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer