Sök

LeDap tappar sin vd: “Tråkigt för oss”

LedapWAPPadel

Eno Polo, vd på LeDap Group. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Jakten på en ny vd i Tritons padelsatsning LeDap påbörjas efter att Eno Polo har valt att kliva av.

“Eno Polo har gjort många fantastiska saker och bäddar för en bra framtid för LeDap”, säger tillförordnade vd:n Calvin Anderson.

För två veckor sedan meddelade padelkoncernen LeDap Group att deras svenska padelsatsning We Are Padel (WAP) hade fått sin rekonstruktionsplan klubbad av tingsrätten. Det innebär bland annat att bolagets skulder kommer att skrivas ned i enlighet med planen.

En lättnad för WAP, som likt många andra svenska padelsatsningar har befunnit sig i en riktig kris. Idag finns det 14 padelcenter som drivs av WAP i Sverige, jämfört med de 70 som bolaget skötte om när de var som störst.

Nu meddelar LeDap att deras vd Eno Polo kommer att lämna bolaget. 

Beslutet ska grunda sig i personliga skäl. Där Eno Polo tidigare har pendlat i hög grad mellan sitt hem i Spanien och Sollentuna i Sverige där bolaget har sitt huvudkontor. 

Formellt kliver Eno Polo av som vd den 15 november. En process för att hitta nästa vd ska också inledas, men i väntan på den rekryteringen kommer Calvin Anderson, kommersiell chef i norra Europa, att ta över som ställföreträdande vd.

“Eno Polo har gjort många fantastiska saker och bäddar för en bra framtid för LeDap. Det är tråkigt för oss att han väljer att lämna men han kommer fortsätta som rådgivare även framåt”, säger Calvin Anderson och fortsätter:

“Jag har fått förtroende att ta över som ställföreträdande vd men jag kommer antagligen även att vara en del av rekryteringsprocessen framåt.”

Finns det någon risk att det här stör ert arbete efter rekonstruktionen?

“Jag kan inte se det. Det finns skor att fylla efter Eno men vi har varit eniga kring vägen framåt och vad som behöver göras. Vi kommer inte att ändra vår strategi på grund av det här. Sedan är marknaden rörlig och det måste vi anpassa oss efter. Mycket av rekonstruktionsarbetet har dessutom redan legat på mitt bord.”

Eno Polo blev vd för LeDap-koncernen i augusti 2022 och stannade alltså kvar i rollen i lite över ett år. Koncernens verksamhet finns framförallt i Norden och norra Europa. Men bolaget finns också representerat i Spanien och Förenade Arabemiraten.

I LeDap ingår, utöver ovan nämnda WAP, även e-handelssatsningar och bolag som bygger padelbanor. I bolagsportföljen finns bland annat Mejor Set, LeDap App, Racketspecialisten och Swedish Padel Open.

Breakit har tagit del av ett pressmeddelande där Eno Polo uttalar sig om beslutet:

“Det har varit ett väldigt svårt beslut att fatta, eftersom att jag verkligen har njutit av den spännande resan med LeDap. Vi har åstadkommit mycket under de senaste året och jag ser att företaget har en stor potential framåt.”

LeDaps styrelseordförande Per Agebäck kommenterar också vd-bytet:

“Vi beklagar att Eno lämnar oss men vi förstår och respekterar utmaningarna med att pendla mellan norra Europa och Spanien på veckobasis. Vi har uppskattat hans ledarskapsförmåga under det senaste året av snabba förändringar och är glada över att han kommer att fortsätta att stötta LeDap.”

LeDaps ägs av det svenska riskkapitalbolaget Triton.

Läs mer