Paul Fischbein talar ut om framtiden – efter Qliro-avhoppet

Breakit - Paul Fischbein talar ut om framtiden – efter Qliro-avhoppet

Paul Fischbein. Foto: Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

"Det måste vara entreprenöriellt", säger Qliros avhoppande koncernchef Paul Fischbein.

E-handelsprofilen Paul Fischbein var en av talarna på Scandinavian E-business Camp (SEBC), som under torsdagen inleddes i Göteborg. Redan i höstas berättade Paul Fischbein att han slutar som koncernchef för Stenbeckfamiljens e-handelsgrupp Qliro. Nu har han bara några månader kvar på det gamla jobbet och möttes därför av frågor om framtiden.

”Jag älskar fortfarande att gå till jobbet men efter fem år kände jag att det var dags att göra något annat. Men jag hade en uppsägningstid på 12 månader så jag började med att säga upp mig i höstas. Vi får se vad det blir framåt, jag har inte lagt någon riktig plan än”, sade han från scenen.

Han avslöjade även att han ser framför sig en framtid inom finansiella tjänster. Paul Fischbein har tidigare varit med och drivit Qlirogruppens storsatsning på en egen betallösning och Klarna-utmanare. För bara några månader sedan pumpade miljardkoncernen in ytterligare 50 miljoner kronor i tjänsten.

”Finansiella tjänster är såklart ett väldigt brett område. Jag har hela min plattform inom e-handel och e-handelsnära verksamhet. Jag skulle bli förvånad om jag inte hamnar någonstans där min erfarenhet från tidigare ställen blir relevant”, säger han när Breakit pratar med honom efter framträdandet.

Något konkret jobb har han dock inte i kikaren.

”Det kommer inte att ske något i närtid. Nu jobbar jag kvar tills min efterträdare tar över i augusti. Sedan får vi se vad det blir".

Innebär det att du kommer att ta ett sabbatsår innan du tar tag i något nytt?

”Haha! Just nu har jag faktiskt ingen plan. Jag kanske kommer ångra mig efter sommaren och sitta där med ångest för att jag inte har något att göra men det är okej. Det får vi ta då”.

En sak har han dock klart för sig: Han kommer sikta på att göra en ny tillväxtresa.

”Det måste vara något väldigt entreprenöriellt. Det kan vara en startup, eller ett sammanhang där man bygger upp eller förändrar ett bolag".

Läs fler artiklar
LÄS MER