Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Styrelseändring i Bokadirekt: Björn Källén tar plats – Gustaf Tunhammar lämnar

Christian Fricke, vd Boka Direkt och Björn Källén.

Den ledande bokningsplattformen Bokadirekt gör om sin styrelse.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Bokadirekt genomför förändringar i sin styrelse enligt dokument från datatjänsten Eivora. Björn Källén, som nyligen utnämndes till Bokadirekts nya CFO och tidigare arbetade på Litorina, tar plats som ledamot i företagets styrelse. Samtidigt lämnar Gustaf Tunhammar sin roll som ledamot.

Utöver Källén består styrelsen av Charlotta Nordstrand, som ledamot, samt Christian Fricke, som är både vd och ordförande i Bokadirekt. Företaget är verksamt inom SaaS och erbjuder sin bokningsplattform huvudsakligen till skönhetssalonger och frisörer. Företaget grundades av Christian Fricke och har blivit en av de största bokningsplattformarna inom skönhet och hälsa i Sverige och har också fått in VNV Global som storägare.

Bokadirekt omsatte 119,8 miljoner kronor under 2022, en ökning från 95,4 miljoner kronor under 2021 och 63,9 miljoner kronor under 2020. Samtidigt redovisade företaget en rörelseförlust på 27,1 miljoner kronor för 2022, jämfört med en förlust på 4,9 miljoner kronor för 2021 och en vinst på 565 000 kronor för 2020.

Enligt Eivoras data värderas Bokadirekt för närvarande till 1,3 miljarder kronor efter att ha fått investeringar från VNV Global. Bokadirekt hamnade i våras i blåsväder efter att de meddelat att de skulle genomföra prishöjningar på mellan 80 och 150 kronor i månaden för deras tjänster. Bolaget drog sedan tillbaka prishöjningarna och vd:n Christian Fricke tog på sig skulden.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer