Sök

Purefun köper in sig i sextech-bolaget Ava Stories: ”Starka synergier"

AVA StoriesPurefune-handel
Börsbolaget storköper i sextech-satsningen: “Starka synergier”

Rosanna Thun och Linnea Taub sår bakom Ava Stories, Purefuns vd Michael Ahlén . Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

E-handlaren Purefun vill ge erotikplattformen Ava Stories muskler att växa. Nu går bolaget in som storägare i sex-startupen och har en plan för att ta det till nästa nivå.

Börsnoterade e-handelskoncernen Purefun – som bland annat säljer sexleksaker online – ökade i fjol. Bolaget omsatte 195,2 miljoner kronor med ett resultat före avskrivningar och finansiella poster på 12,3 miljoner kronor. Vd Michael Ahlén skrev i samband med bokslutet att Purefun framåt både måste gasa och bromsa. Det sistnämnda, som innebär att banta kostnaderna, motiverades med att den svaga kronan gnager på marginalerna. 

Nu till gasen. Purefun satsar på audioerotik för kvinnor och köper en storpost i sextech-bolaget Ava Stories, enligt ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. 

I och med affären äger Purefun 20 procent i erotikplattformen. Och som storägare kommer e-handlaren att marknadsföra Ava Stories i alla sina kanaler och exponeringen väntas leda till en betydande potentiell tillväxt, skriver bolaget. 

”Vi ser fram emot att Ava stories når nya höjder i branschen för erotiska berättelser i appformat”, kommenterar Michael Ahlén.

Någon köpeskilling framkommer inte i pressmeddelandet. 

Har hemligt projekt med Nyrenstens

Breakit har skrivit om Ava Stories förut. Bolaget grundades för tre år sedan av Rosanna Thun och Linnea Taube, och var en av flera uppmärksammade aktörer som på kort tid började satsa inom samma segment. Grundarna har varit storägare men flera namnkunniga investerare har gått in, som artisten Silvana Imam, Loppi-medgrundaren Katarina Bergegård samt modellen och skådespelaren Frida Gustavsson.

”Vi är mycket glada över att få in Purefun som en ny stark ägare. Det skapar både starka synergier mellan våra bolag och bidrar till att öka Avas marknadsandel samt stärker vår position övergripande”, säger Ava Stories-vd:n Rosanna Thun.

Rosanna Thun syntes också i Breakits spalter alldeles nyligen. Det var i samband med att vi avslöjade att Pernilla och Niclas Nyrensten, duon bakom miljardsuccén Revolutionrace, har ett nytt hemligt bolagsprojekt på gång. Delägare i det nya bolaget är även Ava Stories-grundarna. 

Ava Stories hade en omsättning på 700.000 kronor och ett minusresultat på 1,1 miljoner förra året. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer