Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Timo Tirkkonen lämnar Zavers styrelse

Timo Tirkonnen lämnar styrelsen i Zaver där Amir Marandi är vd.

Fintech-startupen Zaver gör förändringar i styrelsen när Timo Tauno Tirkkonen lämnar.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Zaver, grundat av Amir Marandi och Linus Malmén 2016, är en fintech-startup som vill hantera alla typer av köp oavsett storlek – allt från en bil till billiga prylar i e-handeln. Bolaget, som formellt heter Frink AB, gör nu förändringar i sin styrelse då Timo Tirkkonen, som tidigare var ledamot i Zaver lämnar sin post. Det framgår av dokument från datatjänsten Eivora.

Övriga ledamöter i styrelsen inkluderar Mehran Farshid, som är både ledamot och ordförande, samt även investerare i Werlabs. Amir Marandi, som för närvarande är ledamot och vd och Magnus Rausing, som är ledamot, kommer också att fortsätta sina roller i styrelsen.

Zaver hade under 2022 en omsättning på 19,77 miljoner kronor och ett nettoresultat på minus 14,02 miljoner kronor. Företaget har en värdering på 616,55 miljoner kronor enligt Eivora och har sammanlagt fått 192,79 miljoner kronor i kapital från investerare som Inbox Capital, grundarna av Evolution Gaming, Magnus Rausing, Tom Dinkelspiel, Bo Mattsson samt Ernström-gruppens tre delägare Fabian Hielte, Maximilian Hobohm och Johannes Hobohm.

Zaver är känt för sina betalningslösningar och har ingått ett samarbete med Fortnox, en ledande leverantör av bokföringsprogramvara, för att erbjuda sina betalningstjänster. Företaget riktar sig särskilt till industrier som traditionella betalningslösningar har förbisetts. Med en ökande närvaro och engagemang för att möjliggöra snabbare och effektivare betalningar för företag etablerar Zaver sig som en betydelsefull aktör inom fintechbranschen.

Avgående Timo Tirkkonen är partner på riskkapitalbolaget Inventure, som också har investerat i Zaver.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer