Sök

Wellstreet plockar Nicks-chef – för att hitta nya vänner

Wellstreetriskkapital

Evelina Anttila och Maria Lindholm. Foto: Andreas Golias

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Maria Lindholm var under fyra år expansionschef på Nicks. Nu går hon till riskkapitalbolaget Wellstreet.

Riskkapitalbolaget Wellstreet får förstärkning. Maria Lindholm ska ansvara för samarbeten med olika aktörer, något som kan gynna både Wellstreet och deras portföljbolag. Hon har formellt redan klivit in i rollen som head of partnerships. 

“Det känns otroligt roligt att välkomna Maria till Wellstreet, och jag är övertygad om att hon kommer bli en viktig spelare i vårt lagbygge och vår långsiktiga strategi. Vi tror att ett starkt ekosystem för innovation skapar möjligheter, inte bara för våra portföljbolag, utan för hela startup scenen – och därför arbetar vi kontinuerligt med att skapa samarbeten och driva initiativ” säger Evelina Anttila, managing partner på Wellstreet i ett pressmeddelande.

Maria Lindholm kommer närmast från Nicks där hon var expansionschef. Tidigare har hon arbetat på investmentbolaget Gullspång Invest och hon har även grundat e-handelsbolaget Anyki.

Hon har följande att säga om det nya arbetet:

“Wellstreet har en helt unik modell och ett värderingsdrivet team som verkligen gör skillnad för företag i deras tillväxtresa. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet och mina kollegor på Wellstreet utveckla partnerskapen till nästa nivå och bidra till framgångsrika resultat."

Wellstreet har investerat i bolag som Tibber, Danads, Bambuser och Checkin.com.

Läs mer