Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ny vd och styrelse för Raws Sweden

Tobias Lundin har lämnat vd-posten i Raws.

Raws Sweden har hittat ny vd och plockar in nytt folk till styrelsen.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Bolaget Raws Sweden, som är verksamma inom foodtech-branschen och tillverkar sugrör av svensk vass, har utsett en ny styrelse och företagsledning enligt data från Eivora. Företaget grundades av Eyoel Lundberg och har backats av över 100 investerare, däribland Apotea-grundaren Pär Svärdson.

Nu kliver John Teshager Zerihoun in som ny vd, och tidigare vd:n Tobias Lundin Andersson går tillsammans med Filip Asp in som styrelseledamöter och Timmy Frisk blir ny styrelseordförande. Tobias Lundin Andersson har också investerat i Raws Sweden.

Bolaget omsatte 503.000 kronor under 2021, jämfört med 233.000 kronor 2020. Raws Swedens nettoförlust för 2021 var 4,37 miljoner kronor, medan den 2020 låg på 1,32 miljoner kronor.

Raws Sweden har tidigare uppmärksammats för sin helautomatiska lösning för att tillverka sugrör, och hävdar att de har världens första sådana maskin. Maskinen kan producera tre sugrör i sekunden, och bolaget uppskattar att de på sikt ska kunna tillverka 180 miljoner sugrör per år.

LÄS MER: Cellkött, hampa och måltidsdryck – här är 15 heta uppstickare som vill förändra framtidens mat

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer