Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Breakit lanserar unika AI-artiklar med Eivora: “En bra dag för våra läsare"

I dag lanserar Breakit en storsatsning på AI-baserade artiklar tillsammans med databolaget Eivora.

“Det har varit en väldigt spännande process”, säger Jon Mauno Pettersson, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Fler och bättre nyheter om de senaste händelserna i det nya näringslivet.

Ungefär så kan man sammanfatta den AI-satsning som Breakit nu lanserar med databolaget Eivora.

Från och med idag kommer Breakit att börja publicera helt automatiserade artiklar baserade på data och offentliga händelser och dokument. 

“Det känns väldigt kul och spännande att gå live med det här i dag. Gänget bakom Eivora är data- och AI-genierna i det här samarbetet, medan vi har sett till att förvandla deras kunskap till journalistik. Det har varit en väldigt spännande process”, säger Jon Mauno Pettersson, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på Breakit.

I ett första steg kommer Breakit att publicera artiklar som är kopplade till nyemissioner i onoterade företag samt styrelseförändringar i techbolag. Framöver väntar även automatiserade artiklar baserade på bokslut. 

“Det kommer bli ett större artikelflöde på Breakit och vi kommer att kunna fånga upp händelser som vi idag inte hinner med. Det här är en bra dag för Breakits läsare”, fortsätter Jon Mauno Pettersson.

Så skapas AI-artiklarna

För att ge kontext kring bolagen som det skrivs om och ett större djup i artiklarna har Eivoras AI bland annat byggts upp på tidigare Breakit-artiklar och annan bolagsinformation från Breakits arkiv, i kombination med coachning från Breakits redaktionella team.

“Vår förhoppning är att artiklarna ska vara så mänskliga och bra att du som läsare inte reagerar på att det är en AI som har skrivit dem, även om det självklart kommer framgå i artikeln när det är en AI-producerad sådan.”

“Sedan är det här verkligen ett work in progress. Vi kommer löpande förbättra texterna tillsammans med Eivora och våra redaktörer kan och kommer självklart korrigera och justera i texterna.”

Förutom AI-artiklarna kommer Eivora även att leverera bolagsdata till Breakits Data-sida för prenumeranter.

“Det är väldigt spännande att se hur vår unika data och AI-teknik kan hjälpa Breakit att fortsätta ligga steget före. Eivoras ambition är att göra bolags- och affärsdata mer intressant och tillgänglig för fler, utöver att fortsätta hjälpa befintliga och nya kunder inom näringsliv och finans“, säger Daniel Andersson,  medgrundare av Eivora.

Här är några exempel på artiklar som producerats av Eivora / Breakit AI (och fler kommer det bli från och med nu):

Han lämnar fintech-startupen Zavers styrelse

Backas av Pär Svärdson – ny vd tar över sugrörsbolaget 

Visbybolaget fyller kassan med 10 miljoner kronor

Läs mer