Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Main Capital fortsätter sin nordiska SaaS-räd – slukar nytt bolag

Wessel Ploegmakers, partner på Main Capital och co-head Nordics. Foto: Press / Istockphotos.com.

Main Capital har gjort fem investeringar i Sverige och totalt åtta i Norden sedan 2019. I portföljen finns bolag som Björn Lundén och Blika. Nu slukar de nästa bolag.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Riskkapitalbolaget Main Capital har de senaste åren skaffat sig en stark position på den svenska SaaS-scenen. Här har bolaget köpt bolag som Björn Lundén och Blika, men också gjort investeringar i säkerhetsbolaget Pointsharp, hälsobolaget Alfa Ecare och HR-aktören Assessio. 

Från kontoret i Stockholm sköter den nederländska mjukvaruinvesteraren sina nordiska investeringar.

LÄS MER: Main Capital satsar tungt på svenska SaaS-koncerner – och han håller i trådarna

Nu har Main Capital köpt ytterligare ett nordiskt SaaS-bolag. Den här gången är det danska Unik System Design som har förvärvats, ett bolag som utvecklar lösningar för bostads- och fastighetsförvaltning. 

“Som en av de ledande danska mjukvaruleverantörerna har Unik varit på vår radar under en längre tid. Vi är glada över möjligheten att få stötta företaget i deras resa mot att bli en internationellt ledande SaaS-leverantör”, säger Wessel Ploegmakers, partner på Main Capital och co-head på Stockholmskontoret.

Strategin framåt kommer att inkludera tilläggsförvärv, enligt pressmeddelandet. Vid sidan om satsningar på att öka den organiska tillväxten. 

“Vi var inte på marknaden för att hitta en partner, men i vår dialog med Main insåg vi vilken potential som fanns i det här partnerskapet. Efter 38 år som vd och huvudägare är det mitt tydliga intryck att det här är rätt beslut för Unik, våra kunder och våra anställda”, säger Uniks vd Jens Find i pressmeddelandet.

Någon köpeskilling har parterna inte velat gå ut med i affären.

Wessel Ploegmakers tog nyligen plats på Breakits lista över 199 nyckelspelare i den svenska SaaS-branschen. Är du intresserad av vilka som sätter agendan för SaaS-branschen i Sverige, deras erfarenheter och hur du kommer i kontakt med dem på Linkedin? Här hittar du mer information om hur du tar del av hela rapporten!

Är du intresserad av SaaS? Vi går på djupet med branschens utmaningar och möjligheter på Sveriges bästa SaaS-event SaaS Summit som går av stapeln 19 oktober. Fixa dina biljetter och se hela talarlistan här. 

Läs mer