Sök

Apple väntas visa upp Iphone 15 med usb-c

AppleiPhone

Tim Cook, Apples vd. Foto: TT/AP Photo/Virginia Mayo

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det blir ingen mer lightning-kabel till Iphone-mobilerna. Bransch-experter räknar med att Apples ny Iphone 15 kommer att laddas med usb-c istället för med lightning.
Den nya telefonen väntas visas upp på ett event imorgon.

Apples nya mobiltelefon Iphone 15 förväntas visas upp imorgon tisdag när eventet Wonderlust äger rum. Exakt vad vi kommer att få se har Apple inte avslöjat, men bolagets event i september brukar innebära nya telefoner och klockor från bolaget. 

Morgondagens event spås också bli historiskt av andra anledningar. Flera medier har pratat med branschexperter som räknar med att Apple kommer att lansera nästa Iphone-modell med usb-c.

”Den nya Iphone 15-generationen väntas komma med usb-c-laddning”, skriver analytikern Chiew Le Xuan vid Canalys i ett mejl till TT (via SvD).

Sedan 2012 har Apple använt sig av sina egna lightninguttag i Iphone och de har också kritiserats EU:s beslut om en gemensam standard för laddare till mobiler, surfplattor och kameror. 

De nya reglerna börjar gälla först 2024 och Apple har redan bekräftat att de kommer att följa regelverket som de tidigare har kritiserat.

För Apples del verkar skiftet alltså ske i och med lanseringen av Iphone 15. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer