Draknästet på Gbg tech week föll för Cellinks 3D-skrivare för organ

Cellink gbgtechweek
 Draknästet på Gbg tech week föll för Cellinks 3D-skrivare för organ

Gusten Danielsson, finanschef på Cellink tar emot vinnardiplomet. Foto: Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Maskinen som skriver ut mänskliga organ och vävnad var mest populärt bland både publiken och investerarna på Gbg tech weeks egna Draknäste.

Bolaget säljer dels 3D-skrivare för biologiskt material men även en produkt som de kallar för ”biobläck”, alltså det material som används för att skriva ut mänsklig vävnad. En av drakarna som gav sin röst till Cellink var affärsängeln Magnus Emilson.

”Jag gillar verkligen modellen med att först sälja skrivaren och sedan få återkommande intäkter från efterhandeln med bläcket. Det adresserar en marknad med oanade möjligheter och från presentationen här låter det som att det bara är att exekvera på den modellen”, sade han från scenen.

Affärsängeln Lena Apler, som vi även skrev om tidigare i veckan, valde dock att lägga sin röst på annat håll, närmare bestämt bolaget Minatjänster.

”Det är oerhört spännande med medtech men jag är lite krass och mer kortsiktig i mitt tänk. Minatjänster har en modell som jag förstår bättre och det är lägre risk”, sade hon.

Nästan hälften av publiken som var på plats röstade fram Cellink som det hetaste bolaget av de fyra som pitchade.

”Det känns såklart jättebra. Vi har ett väldigt bra team som jobbar väldigt hårt. Dessutom har vi en produkt som vi vet fungerar”, säger Gusten Danielsson, finanschef på Cellink, när Breakit pratar med honom efteråt.

Läs mer

Cellink bygger mänsklig hud med 3D-skrivare – vill in på stora börsen

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Läs fler artiklar
LÄS MER