Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Marshall Group avfärdar uppgifterna om bud: Vi är värda det dubbla

Jeremy de Maillard, vd Zound Industries. Foto: Press

Det har inte kommit ett bud och om det skulle ha kommit så skulle det behöva vara mycket högre, hälsar bolaget.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

För ett par dagar sedan kom nyheten. Harald Mix riskkapitalbolag Altor vill köpa en större andel av Marshall Group (tidigare Zound Industries), skrev Dagens Industri. Största säljare enligt tidningen var Tommy Jacobson som äger aktier i bolaget både genom Varenne och Zenith. 

I ett pressmeddelande från Marshall tillbakavisar bolaget att det har kommit ett formellt bud – eller att styrelsen godkänt ett – på en minoritetspost i bolaget. 

Det bud som det rapporterades om förra veckan skulle värdera Marshall Group till nära 4,5 miljarder kronor, vilket kan jämföras med en värdering på 3,25 miljarder kronor i samband med sammanslagningen.

Styrelsen vill i pressmeddelande också understryka att detta påstådda bud inte reflekterar marknadsvärdet för bolaget enligt ledande finansiella rådgivare. 

”Styrelsen anser att det rättvisa marknadsvärdet för bolaget ligger långt över rapporterade 415 kronor per aktie”, säger ordföranden Henri de Bodinat i en kommentar. 

Marshall Group bedömer att det verkliga värdet ligger runt det dubbla av den rapporterade värderingen, alltså på totalt 9 miljarder kronor för bolaget som sådant. 

Lyfter på locket

Bolaget gör i pressmeddelandet också ett avsteg från den vanliga kvartalsredovisningen genom att rapportera siffrorna från juli månad. Detta med motiveringen att alla aktieägare ska sitta på samma information, heter det. De visar en sammantagen nettoförsäljning som ökade med 57 procent till 353,7 miljoner kronor och en justerad rörelsevinst på 113,3 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 26,1 miljoner året innan. 

För det andra kvartalet rapporterade Marshall Group att omsättningen landade på 957 miljoner kronor, en ökning från de 723 miljoner kronor som bolaget omsatte samma kvartal förra året. 

Tommy Jacobson har också uttalat sig i Affärsvärlden om huruvida en affär är på gång. 

“Det är ju ingen hemlighet att vi håller på och avvecklar Varenne och delar ut tillgångarna till aktieägarna. Alla som vill fortsätta vara delägare i Marshall kommer att få möjlighet via Zenith”, säger han. 

Investeraren säger att han tror stenhårt på Marshall och kommer fortsätta investera ordentligt privat. 

LÄS ÄVEN: Miljardaffär när Zound köper Marshall – Tommy Jacobson avslöjar priset: “Min bästa affär någonsin”

 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer