Sök

Femtech-appen Leia Health biffar upp styrelsen: "Unikt bollplank"

Leia HealthFemtech

Linn Alfredsson, Sandra Wirström, Astrid Gyllenkrok Kristensen, Johan Flodin. Foto: Press/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Får in två nya namn – där ett hittades med hjälp av Breakits tunga lista.


Leia Health har utvecklat en hälsotracker som kvinnor kan använda efter förlossning. Användaren gör dagliga incheckningar och får ett skräddarsytt och datadrivet stöd från experter som hjälper dem att förbättra både den fysiska och mentala hälsan efter en förlossning. 

I somras tog bolaget in 14 miljoner kronor i en nyemission och nu har Leia fått en ny styrelse, i alla fall lite grand på grund av Breakit.

För in i styrelsen kommer nämligen Linn Alfredsson, en person som bolaget hittade via Breakits stora lista Kvinnliga techprofiler till din styrelse – 151 kvinnor med rätt kompetens.

“Det är otroligt spännande att få vara en del av styrelsen på Leia Health och bidra till utvecklingen inom femtech”, säger Linn Alfredsson. 

“Som nybliven mamma ser jag ett stort behov av produkten på marknaden där Leia Health berör många viktiga frågor inom kvinnohälsa.”

Men hon är inte den enda som kommer in i bolagets styrelse. In kliver också Johan Flodin, tidigare på Kry och som numera driver Ayd, en app som är fokuserad på mäns hälsa. 

“Som läkare och fyrabarnsfar har jag upplevt, både från ett patient- och klinikerperspektiv, hur postpartumvården tyvärr har mycket mer att önska”, säger Johan Flodin.

“Jag har imponerats stort av grundarnas driv och vision att på riktigt göra skillnad i världen.”

Bolaget grundades av Sandra Wirström och Astrid Gyllenkrok Kristensen.

“Vi är väldigt glada över att ha Johan i vår styrelse. Hans tidigare framgångsrika resa med KRY gör honom till ett unikt bollplank när det kommer till att bygga health tech bolag”, säger Astrid Gyllenkrok Kristensen.” 

“Att Johan själv nu utvecklar en mentech-app skapar ännu fler synergier då vi kan ge varandra best practice på resan.”

Hon kommenterar också rekryteringen av Linn Alfredsson.

“Som health tech bolag är datasäkerhet är en prioriterad fråga och Linn ger oss den expertis vi behöver för att växla upp vårt företagserbjudande och säkerställa kunddatan. Att hon är ett nytt stjärnskott inom tech-juridik som både bidrar med sin kompetens och förståelse för vår slutkund som mamma är såklart en stor usp.”

Sedan tidigare sitter även Christian Damsgaard Tost från People Venture och Nora Bavey från Unconventional Ventures i bolagets styrelse. Förra året omsatte Leia Health 2,6 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,7 miljoner kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer